Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reclama cu bucluc sau cum s-a pedepsit Google pe sine insusi

Tags: google, reclama, pedeapsa, google chrome, indexare

„Gresesti, platesti”, spune o vorba veche si nu de putine ori, cineva are grija ca lucrurile sa se intample intocmai. Asta pentru ca regulile sa nu isi piarda forta coercitiva. Insa ce te faci cand regulile incalcate sunt chiar cele create de tine? Iti permiti sa le ignori sau iti administrezi o sanctiune pe masura? Pus in fata acestei dileme, Google a ales cea de-a doua varianta.
Unul dintre produsele Google, respectiv Google Chrome, va lipsi cu desavarsire de pe prima pagina a motorului sau de cautare. Daca in zilele urmatoare veti cauta cuvinte precum „web browser” sau „internet browser”, veti constata ca Google omite sa afiseze printre primele rezultate si referirile legate de propriul browser. De ce?
Ei bine, Google si-a propus sa retrogradaze in mod intentionat rezultatele afisarilor pentru Google Chrome, dupa ce Aaron Wall, administratorului site-ului SEO Book, a scris intr-una dintre postarile sale ca Google ar fi platit o serie de bloggeri pentru a promova un spot de prezentare a browser-ului sau. Practic, bloggerii postau link-ul clipului de promovare pentru a creste ratingul online al Google Chrome.
Problema esta ca o astfel de actiune se afla in contradictie cu una dintre regulile fundamentale ale companiei, care interzice practica de a cumpara sau vinde link-uri. Cum indexarea unui website este data in mare parte de acele site-uri care fac referire la el prin link-uri, vanzarea acestora ar impiedica o clasificare sanatoasa si reala a rezultatelor cautarilor. Practic, indexarea in sine nu ar mai fi reflectarea traficului generat de public, ci doar a potentei financiare a celui care detine website-ul.    
Potrivit Huffington Post, Google a dezmintit informatia ca ar fi apelat la bloggeri pentru a-si face publicitate, iar pentru a-si demonstra nevinovatia a decis sa retrogradeze pentru cel putin 60 de zile site-ul de prezentare al Google Chrome.
Din cate se pare, vinovata pentru intregul scandal este Essence Digital, o companie cu care Google a colaborat pentru a-si promova browser-ul si care nu a tinut cont de regulile impuse de motorul de cautare.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016