Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 beneficii importante ale cititului

Tags: cititul, beneficiile cititului, inteligenta, memorie, gandire analitica, vocabular

De multe ori uitam sa mai punem mana pe o carte, fiind prea preocupati cu treburile zilnice si tehnologia de ultima ora. De ce ar trebui sa ne amintim sa mai citim o carte din cand in cand? Iata 7 motive temeinice.
 1. Reduce stresul
Cand citesti o carte, mintea iti fuge si uiti de stresul de zi cu zi. Nu mai conteaza ce ti s-a intamplat in ziua respectiva, o carte buna iti poate distrage complet atentia de la griji si probleme.
 
2. Stimuleaza inteligenta
Probabil ca stiai deja acest lucru. Persoanele care obisnuiesc sa citeasca mult au un nivel de inteligenta mai ridicat, cunostinte mai vaste in domenii variate si o perspectiva mai complexa decat persoanele care nu citesc.
 
3. Te linisteste
Cititul are darul de a te calma. Asta deoarece atunci cand citesti, trebuie sa stai linsitit, aproape nemiscat. Esti doar tu si cartea si te deconectezi de la tot ceea ce se intampla in jurul tau.
 
4. Imbunatateste gandirea analitica
Studiile indica faptul ca cititul este responsabil de imbunatatirea gandirii analitice. Cei care obisnuiesc sa citeasca isi maresc aria de cunostinte si, cel mai important, pot repera mai usor si mai repede diverse tipare.
 
5. Imbunatateste vocabularul
Acesta nu este niciun secret. Cititul iti imbunatateste considerabil vocabularul, mai mult decat vorbitul. Cititul ne forteaza sa intram in contact cu cuvinte pe care nu le-am fi vazut sau auzit in mod obisnuit. Un vocabular bogat este esential in dezvoltarea unor relatii interumane de calitate si te ajuta in aceeasi masura sa devii un ascultator mai bun.
 
6. Imbunatateste memoria
Cititul te ajuta sa retii cu usurinta lucruri pe care altfel le-ai fi uitat. Acest lucru il simti pe pielea ta, odata ce te apuci sa citesti in mod constant.
 
7. Te ajuta sa te cunosti mai bine
Atunci cand citim, devenim mai constienti de noi insine. Mintea ne fuge la lucrurile pe care ni le dorim cu adevarat si descoperim aspecte ascunse ale personalitatii noastre.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016