Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oamenii de succes se trezesc cu noaptea in cap

Tags: oameni de succes, cafea, rutina zilnica

Ziua poate avea 24 de ore, dar niciuna dintre acestea nu are o valoare egala cu cealalta. Autoarea Laura Vanderkam, care a scris o carte despre ce fac oamenii de succes inainte de micul dejun, spune ca folosirea inteligenta a orelor diminetii este o buna practica pe care cei care sunt cineva o impartasesc, relateaza inc.com.
Incepand cu fostul CEO al Pepsi, Steve Reinemund, a carui rutina zilnica incepe la 5 dimineata, pana la trezirea la ora 6 a autoarei Gretchen Rubin (care are un blog cunoscut in Statele Unite, The Happiness Project, unde-si descrie aventurile zilnice in cautarea fericirii), exemplele oamenilor care au realizat ceva in viata si a relatiei lor intime cu perioada de dinainte de rasaritul soarelui sunt nenumarate. Ce stiu acestia in plus fara de antreprenorul obisnuit? 

Profitarea la maximum de timpul din cursul diminetii este echivalentul acelui sfat financiar sanatos de a te plati pe tine insuti inainte de a-ti plati facturile. Daca astepti pana la sfarsitul lunii sa pui deoparte ce-a mai ramas, nu vei ramane cu nimic. La fel, daca astepti sfarsitul zilei pentru a face lucruri semnificative, dar nu si urgente, cum ar fi flotari, cititul unei carti, meditatii asupra modului in care vei avansa in cariera, timp acordat copiilor, nimic din toate astea nu va avea loc.

DACA TREBUIE SA SE INTAMPLE, ATUNCI E BINE SA SE INTAMPLE REPEDE.

Dar daca esti pasare de noapte si te ameteste gandul de a pune ceasul sa sune chiar si cinci minute mai devreme? Exista sperante pentru toata lumea: in jur de 10% dintre oameni lucreaza mai bine noaptea. Nu e bine ca acestia sa-si dea programul peste cap, asa ca vor trebui sa-si aleaga profesii si modalitati de lucru care sa le permita sa poata avea si o viata de familie. Restul lumii e pe undeva in segmentul de mijloc si, deci, se poate antrena sa se trezeasca cu gainile.

E nevoie de VOINTA si de respectarea a cinci pasi simpli care ne pot ajuta sa facem schimbarea cu un minim de durere:

Cronometreaza-ti timpul. E intotdeauna bine sa stii pe ce-ti consumi timpul. Noteaza-ti activitatile in detaliu, cat de des poti, pentru a le eficientiza.

Imagineaza-ti dimineata perfecta. Intreaba-te cum arata, din punctul tau de vedere, o dimineata fara cusur. Include aceasta trimiterea e-mail-urilor sau sedinte de yoga si de meditatie?

Afla de ce logistica ai nevoie. Fa-ti o harta a programului de dimineata. De ce e nevoie ca acesta sa fie pus in aplicare? La ce ora trebuie sa te trezesti si (mai important) la ce ora trebuie sa te culci pentru a-ti asigura necesarul de somn?

Creeaza-ti obiceiul. Construieste-l. "Acesta este cel mai important pas", scrie Vanderkam.

Acordeaza-ti instrumentele. "Viata se schimba. Ritualurile se schimba si ele".

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016