Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 tipuri de manageri si cum sa te intelegi bine cu ei

Tags: manager, tipuri de manageri, analitic, practic, negocieri

Cati oameni, tot atatea idei, a spus cineva odata. Si cate tipuri de oameni, tot atatea tipuri de manageri, am putea adauga. Daca nu ne pricepem la personalitatile atat de variate, e bine sa recunoastem macar in afaceri unele trasaturi care ne pot ajuta sa incheiem anumite negocieri mai rapid, sa ajungem la un punct comun sau sa derulam cu succes un proiect, muncind in echipa.

Comunicarea eficienta trebuie sa se bazeze astfel si pe recunoasterea trasaturilor de care vom vorbi prin cele ce urmeaza. Poate ca exista mult mai multe tipuri de manager, dar cele sapte de mai jos reprezinta managerii pe care ii intalnim cel mai des de-a lungul carierei noastre si in activitatea profesionala de zi cu zi, potrivit Levo.com.

1. Managerul intelegator.

Cum lucram cu acest tip de manager: Un manager cu o astfel de personalitate va dori sa se apropie de angajatii sai, sa ii cunoasca si sa stie exact cu ce oameni lucreaza. Daca simtiti ca nu va puteti apropia de un astfel de manager discutand despre business, gasiti puncte comune in afara profesiei: vorbiti despre hobby-uri, pasiuni, activitati diverse.


2. Managerul extrem de organizat.

Cum lucram cu el: Un astfel de manager planuieste intotdeauna totul ca la carte si gandeste lucrurile pe termen lung. Te va intreba despre planul proiectului si va dori sa stie exact pasii pe care i-ai urmat sau pe care ai de gand sa ii faci. Daca vrei sa te abati de la plan, va trebui sa ai o justificare bine argumentata.



3. Managerul concis.

Cum lucram cu el: Acest tip de manager va dori sa obtina cat mai repede informatii cat mai concise. Nu este interesat de informatiile suplimentare care nu sunt de folos si care nu fac decat sa incarce inutil un e-mail sau o prezentare de proiect.


4. Managerul analitic.


Cum lucram cu el: Managerul de mai sus discuta in baza cifrelor si dovezilor clare. Nu se va obosi sa stea la discutii daca ai doar o vaga idee legat de ceea ce vrei sa faci sau doar o schita neclara a unui proiect. Fa cercetarile necesare, fa rost de statistici si date concrete daca vrei sa ai o relatie buna si eficienta de lucru cu acest tip de manager.


5. Managerul nerabdator.

Cum lucram cu el: Pe cat de nerabdator este, pe atat de multe idei noi are si, ai ghicit, ti le va expedia si va astepta din partea ta un raspuns prin care sa ii spui cum pot fi implementate in cel mai scurt timp. Detaliile care tin de motivele din spatele unui proiect sau etapele concrete care vor duce la realizarea proiectului pot fi lasate la urma.

6.  Managerul practic.

Cum lucram cu el: Cu managerul inzestrat cu spirit pragmatic trebuie sa fim pregatiti tot timpul si trebuie sa ne miscam, de multe ori, mai repede decat el. Va dori sa vada rezultatele muncii si nu sa ne auda povestind despre ceea ce inca nu am finalizat sau ceea ce ne dorim sa facem. Atentie insa, acest manager pune pret pe munca de calitate si nu accepta rezultate superficiale!

7. Managerul elocvent.

Cum lucram cu el: Acest manager se gandeste mult la concepte, posiblitati si idei. Stilul sau e caracterizat de un entuziasm continuu, asa ca nu va dori sa auda prea multe contra-argumente din partea noastra fiindca asta nu va face decat sa-l enerveze. In schimb, e bine sa-i sustinem entuziasmul si sa venim cu rezolvari care sa propulseze acele idei catre transformarea lor in realitate. Daca vrei sa eviti insa o idee pe care ti-o propune, ofera noi dimensiuni planului si vino cu propuneri care sa il indeparteze de ideea initiala.
Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016