Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce aduce nou Windows 8

Tags: windows 8, microsoft, sisteme de operare, tablete, pc, aplicatii, desktop, ecran de pornire, imbunatatiri

Microsoft se pregateste sa lanseze noua versiune a sistemului de operare, Windows 8, care vina cu o noua interfata pentru tablete si mai multe imbunatatiri pentru PC-urile obisnuite.
Noul Microsoft 8 se bazeaza in special pe noua interfata touch, insa Microsoft se lauda cu faptul ca aceasta poate fi la fel de bine utilizata si pe un computer obisnuit cu mouse si tastatura. Acest lucru este posibil deoarece poti comuta oricand intre interfata Metro pentru dispozitive cu touchscreen si interfata Windows obisnuita pentru desktop, in functie de nevoile si preferintele tale.
 
Iata care sunt cele mai importante imbunatiri aduse de noul sistem de operare Microsoft:
 
1. Performanta imbunatatita

Utilizatorii de tablete si de netbook-uri vor aprecia cel mai mult noul sistem deoarece acesta va oferi o performanta mult imbunatatita. Aplicatiile pentru tablete se opresc automat atunci cand comuti la interfata de desktop, astfel incat nu consuma deloc resurse. De asemenea, Microsoft a redus semnificativ perioada de pornire a sistemului de operare.
 
2. Ecranul de pornire (Home screen)



Ecranul de pornire va parea foarte familiar celor care au utilizat sistemul Windows Phone. Exista o serie de icoane de aplicatii, care iti arata notificari si informatii referitoare la aplicatia respectiva. De exemplu, iti apare numarul email-urilor necitite, urmatoarele evenimente din calendar, piesele care ruleaza in music player, si asa mai departe. Poti crea singur icoane pentru jocuri, contacte si alte aplicatii, atat pentru interfata touch, cat si pentru interfata de desktop.
 
3. Rularea aplicatiilor

Noul sistem permite multitasking-ul si rularea mai multor aplicatii in paralel. Daca vrei sa vizionezi un clip video si sa mai tragi cu ochiul si la news feed-ul de pe Facebook, o poti face. Poti juca ceva si sa trimiti un IM in acelasi timp sau sa scrii un email si sa navighezi simultan si pe internet.
 
4. Sincronizarea si stocarea datelor in cloud



Toate fotografiile, contactele si celelalte date pot fi stocate in cloud si accesate ulterior de pe orice dispozitiv ce ruleaza Windows 8. Poti sincroniza toate setarile de pe un PC ce ruleaza Windows 8 pe un altul. Tot ce trebuie sa faci este sa te loghezi in contul tau Microsoft.
 
5. Desktop-ul



Interfata de desktop este putin diferita de cea anterioara. In primul rand, nu mai exista buton Start. Poti comuta inapoi la ecranul de pornire prin apasarea tastei Windows sau prin miscarea mouse-ului in coltul din stanga jos al ecranului. Vechiul task manager a primit un binemeritat redesign.



Exista multe alte imbunatitiri pe care le vom descoperi abia dupa lansarea noului sistem.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016