Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial: Decizia gresita din managementul unei zile de lucru. Eroarea care ne poate costa foarte mult

Tags: creativitate, proces de creatie, greseli, micromanagementul, rezultatul

Am incercat, in ultimele luni, cu succes, cred eu, sa sparg tipare mai vechi de gandire, moduri de lucru, feluri de a gandi. Am incercat sa creez o noua schema a modului in care inteleg procesul zilnic de lucru, sa aplic perspective noi si sa privesc diferit rezultatele.
Asa am ajuns sa identific greseli pe care le faceam zilnic in felul meu de a organiza sarcinile. Si chiar daca sunt, cumva, la jumatatea drumului de reorganizare, vad deja unele schimbari pozitive si rezultate concrete.

Una dintre aceste greseli mi-a atras insa atentia mai mult decat celelalte fiindca tine de organizarea sistemului la un nivel mai general. Se regaseste in nenumarate companii si in nenumarate tipuri de management. O aplicam in mod constient si credem ca e cea mai buna metoda. Ne face insa, de cele mai multe ori, sa nu mai vedem padurea din cauza copacilor.

Nu gasesc, momentan, un termen mai potrivit pentru aceasta eroare decat micromanagementul sau managementul excesiv fata de detalii, fata de etapele dintr-un proces de lucru. Cu alte cuvinte, punem un accent prea puternic pe cum facem ceva si nu pe rezultat.

Ne intereseaza deci cum lucram si nu care va fi rezultatul. Investim mai multa atentie in cantitate uneori si incercam sa ne asiguram ca ceea ce implica un proces de creatie, de exemplu, se face intocmai. Numai ca rezultatul nu va fi intotdeauna cel mai bun fiindca unele proceduri se pot altera, se pot invechi, pot iesi din circuit fara ca noi sa ne dam seama.

Continuarea aici.
 
Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.1 din 5 - 5 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016