Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eficienta articolelor in online. Cat de mult e bine sa scriem?

Tags: articole online, newsletter, hypermedia, lungime articol

Cand stim daca un articol e prea scurt sau prea lung? Cum ne dam seama daca am depasit anumite limite in compunerea articolelor si am incalcat astfel niste reguli nescrise in ceea ce priveste captarea atentiei celui care le citeste?

Stim deja ca un articol care in print s-ar intinde pe mai mult de o pagina si jumatate, cel mult doua, are toate sansele sa consume in intregime rabdarea cititorului. In acelasi timp, stim si ca un articol de doar doua paragrafe (si acelea, scurte) il va dezamagi teribil pe cel care poate va intra in site prin intermediul unui newsletter.

Asa ca intre aceste doua dimensiuni ale articolului trebuie sa existe intotdeauna un echilibru. Inainte de toate insa, inceputul unui articol ar trebui sa capteze atentia cititorului inca din primele secunde pentru a-l face sa ramana in continuare pe pagina si pentru a parcurge articolul pana la capat.

De asemenea, ar trebui sa tinem cont si de faptul ca Google "apreciaza" mai mult articolele mai lungi si ca le ajuta astfel sa fie indexate mult mai bine fata de articolele mai scurte.

In cazul site-urilor care ofera informatii specializate, este recomandabil ca structura articolelor sa fie intotdeauna nu doar foarte bine organizata, ci si constanta. Astfel, un cititor familiarizat cu aceste articole ar trebui sa recunoasca imediat chiar si asezarea in pagina, modul in care sunt folosite subtitlurile, paragrafele, elementele de hypermedia (videoclipuri, podcasturi) etc.

In plus, chiar daca scrii un articol potrivit ca dimensiune, este bine sa nu epuizezi subiectul si sa lasi astfel loc si unor comentarii care sa completeze sau care sa dezvolte in mod pertinent o idee lansata de tine in articolul respectiv.

Conform zicalei "Ce-i prea mult strica si ce-i putin nu ajunge", acel echilibru amintit mai sus este solutia ideala atunci cand vine vorba de cat de mult e bine sa scriem in online.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016