Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google incepe sa cenzureze blogurile

Tags: google, bloguri, cenzura, blogger

Da, suna grav, insa exista o explicatie. La fel ca si Twitter, Google face o incercare de a se supune si plia pe regulile din fiecare tara. Iar pentru asta trebuie sa cenzureze intr-un fel continutul care nu corespunde acelor norme. Dar nu o face prin stergerea lor, ci mai degraba prin redirectionare.
In saptamanile urmatoare, platforma de blogging a Google, Blogger, va incepe sa redirectioneze utilizatorii catre domenii web specifice in functie de tara de proveninenta. Asta pentru a evita stergerea globala a acelui continut online care incalca legile nationale. Modificarea va fi asemanatoare, sa spunem, cu redirectionarea celor din Franta catre Google.fr in loc de Google.com.  
In cazul platformei Blogger, atunci cand incearca sa acceseze bloguri straine, utilizatorii vor fi redirectionati catre site-uri care contin domeniul propriu tarii de provenienta, identificata dupa adresa IP.
„In urmatoarele saptamani veti constata ca URL-ul blogului pe care il cititi a fost redirectionat catre un domeniu web de tip ccTLD (country-code top level domain, n.r.). De exemplu, daca sunteti in Australia si vizitati [numeblog].blogspot.com s-ar putea sa va treziti ca sunteti redirectionati pe [numeblog].blogspot.com.au. Atunci cand apare un ccTLD, acesta corespunde cu tara de unde este accesat link-ul”, se arata intr-o postare a Google.

Toate acestea vor permite ca acel continut care nu este conform cu legile nationale sa nu poata fi vizualizat doar pe ccTLD-ul respectiv si nu pe tot internetul. Exact cum face si Twitter cu postarile sale.

Cei care nu doresc sa fie totusi redirectionati pot adauga acronimul „ncr” („no country redirect”) in URL-ul blogului. De exemplu, un format de genul http://[blogname].blogspot.com/ncr va orienta utilizatorul catre varianta originala fie ca aceasta este accesata din India, China sau Germania.

Reprezentantii Google sunt de parere ca migrarea utilizatorilor catre domenii web locale vor ajuta la promovarea libertatii de expresie fara a intra in contradictie cu legile nationale.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016