Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 450.000 de conturi Yahoo Voices au fost sparte

Tags: yahoo voices, yahoo inc., hackeri, conturi sparte, securitate, d33d

Persoanele care au cont de Yahoo Voices ar trebui sa isi schimbe parola. Serviciul a fost spart de un grup de hackeri, care au postat pe internet peste 450.000 de nume de utilizatori si parolele aferente, intr-un document in format text.
Site-ul de hackeri D33D a postat pe internet aceste date, cu scopul de a atrage atentia asupra setarilor de securitate care lasa de dorit.   
 
„Speram ca partile responsabile de administrarea setarilor de securitate a acestui subdomeniu sa considere aceasta actiune ca un semnal de alarma, nu ca pe o amenintare”, au declarat hackerii responsabili de atac la sfarsitul documentului. Acestia au mai adaugat ca, de-a lungul timpului, au fost exploatate multe gauri de securitate in serverele web apartinand Yahoo Inc., daunele fiind mult mai mari decat cele provocate de aceasta dezvaluire.
 
Subdomeniul si parametrii vulnerabili nu au fost postati pentru a evita si alte daune, sustin hackerii, insa, cel mai probabil, subdomeniul atacat a apartinut serviciului Yahoo Voices.
 
Aceata dezvaluire vine sa confirme inca o data faptul ca serviciile online nu acorda atentia cuvenita asigurarii securitatii datelor. Recent au fost sparte multe conturi apartinand site-urilor LinkedIn, eHarmony si Last.fm.
 
Hackerii au incheiat cu urmatorul citat al filozofului Jean Vanier: „Incepem sa evoluam atunci cand incepem sa ne recunoastem slabiciunile.”
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016