Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 pasi spre excelenta

Tags: excelenta, efort, succes, pasiune, disciplina

"Suntem ceea ce facem in mod repetat, prin urmare, excelenta nu este un act, ci un obicei." - Aristotel.
Cu toate ca preferam sa credem ca oamenii de succes au anumite talente innascute care ii ajuta sa ajunga acolo sus, de cele mai multe ori nu este vorba de talent, ci de cat de mult suntem dispusi sa muncim pentru a ne atinge scopurile. Sa nu uitam ca excelenta presupune foarte multa munca.

Daca iti doresti sa devii foarte bun intr-un anumit domeniu, va trebui sa te motivezi in mod constant, sa iesi din zona de confort. Vei avea de infruntat multe frustrari, lupte interioare, esecuri si obstacole. Insa satisfactia finala va fi pe masura efortului depus.
 
Cum poti atinge excelenta?
 
1. Urmeaza-ti pasiunea. Daca iti doresti cu adevarat ceva, vei reusi sa fii perseverent, rezistent si concentrat.
 
2. Fa mai intai lucrurile dificile. Avem tendinta de a alege mereu lucrurile placute si a evita orice presupune efort sau suferinta. Insa oamenii care au realizat lucruri marete au stiut cat de importanta este amanarea satisfactiei. Alege sa faci lucurile mai dificile la inceput. Trezeste-te mai devreme si scapa de sarcinile grele in prima parte a zilei, atunci cand esti odihnit si productiv.
 
3. Exerseaza/Munceste in mod intens, fara intreruperi, in sesiuni de maxim 90 de minute, apoi ia o pauza. Se pare ca aceasta este perioada maxima de timp in care ne putem concentra si munci eficient.
 
4. Solicita feedback din partea expertilor. Cu cat acest feedback este mai exact si mai putin complicat, cu atat iti va fi mai usor sa faci modificarile necesare. Evita insa feedback-ul excesiv deoarece acesta poate da nastere anxietatii si poate intrerupe procesul de invatare.
 
5. Ofera-ti perioade de relaxare. Este important sa te relaxezi dupa perioade de efort intens.
 
6. Stabileste perioade fixe de lucru. Nimeni nu se naste disciplinat. Pentru a te asigura ca vei face tot ce ti-ai propus, in special sarcinile dificile, este important sa iti stabilesti un program fix de la care sa nu te abati. Treptat, vei ajunge sa nu mai percepi sarcinile dificile ca pe niste poveri.
 
Este simplu: daca vrei sa obtii rezultate exceptionale, trebuie sa te autodisciplinezi. Excelenta presupune efort continuu.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016