Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum ne influenteaza culorile viata

Tags: influenta culorilor, culori, stare de spirit, psihic, stimulare

Culorile pe care le vedem zi de zi ne influenteaza starea de spirit, sanatatea si modul de gandire. Atunci cand preferam o anumita culoare, acest lucru este strans legat de modul in care culoarea respectiva ne face sa ne simtim.
Suntem constienti de influenta pe care anumite culori o au asupra psihicului nostru. De exemplu, rosul este o culoare care stimuleaza si incalzeste corpul, creste bataile inimii, stimuleaza activitatea cerebrala si intensifica respiratia. Daca o persoana sufera de hipertensiune, nu este indicat sa petreaca mult timp in spatii in care predomina culoarea rosie.
 
Pe de alta parte, rozul are un efect de calmare si linistire. Datorita efectului sau tranchilizant, aceasta culoare este des intalnita in spitale, centre de reabilitare si chiar in inchisori.
 
Portocaliul este o culoare puternica, care stimuleaza apetitul si reduce oboseala. Daca vrei sa slabesti, elimina orice obiect de aceasta culoare.
 
Galbenul este o culoare care stimuleaza memoria. Daca adaugi putin galben intr-o camera, te va ajuta sa-ti amintesti unde ti-ai lasat cheile sau ochelarii. Aceasta culoare intensifica la randul sau pulsul si creste presiunea arteriala, insa nu este la fel de puternica precum rosul.
 
Albastrul este o culoare care relaxeaza. Daca dormitorul tau este vopsit intr-o nuanta de albastru, ai toate sansele sa ai vise mai placute. Aceasta culoare are un efect de calmare, de reducere a presiunii arteriale, de incetinire a batailor inimii si a respiratiei. In zilele toride de vara, albastrul are un efect de racorire.
 
Verdele are un efect de calmare si relaxare, atat asupra corpului, cat si asupra mintii. Aceasta culoare ne poate face mai increzatori si mai rabdatori, ajutandu-ne sa avem mai mult control asupra noastra.
 
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4 din 5 - 5 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016