Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ramai fericit indiferent de situatie

Tags: cum sa ramai fericit, stari emotionale, fericire, responsabilitate, asteptari

Cum se face ca multi oameni nu au aproape niciun fel de control asupra starii lor emotionale? Se simt foarte bine atunci cand li se intampla lucruri bune si devin deprimati ori de cate ori lucrurile nu merg asa cum isi doresc. Te-ai gandit vreodata cum ar fi daca ai putea sa fii fericit orice s-ar intampla?
Sa ramai calm si atunci cand seful tipa la tine sau cand ti se strica masina in mijlocul drumului. Sa nu te mai simti atat de singur cand nu ai cu cine vorbi intr-o zi ploioasa. Sa nu te mai consumi pentru o relatie amoroasa care e sortita esecului.
 
Daca iti doresti sa devii stapan peste starile tale emotionale, poti incepe prin urmarea acestor pasi simpli:
 
1. Nu mai alerga dupa lucruri, ci incepe sa traiesti cu adevarat
Multi oameni simt mereu ca au nevoie de ceva anume pentru a fi fericiti: mai multi bani, haine noi, un alt job, o relatie de durata si lista poate continua la nesfarsit. Gandesc ca daca ar avea acel sau acele lucruri, ar fi cu adevarat fericiti. Iar in loc sa se bucure de viata asa cum este ea, alearga la nesfarsit dupa o idee vaga despre ce inseamna fericirea.
 
Chiar daca nu ai parte de tot ceea ce iti doresti pentru a fi fericit, trebuie sa intelegi ca viata este plina de suisuri si coborasuri. Niciodata nu va fi totul perfect, asa cum iti doresti. Daca vei cauta, vei gasi mereu motive sa fii nefericit. Asa ca nu iti mai petrece timpul alergand dupa lucruri imposibile, ci invata sa te bucuri de ceea ce ai in prezent.
 
2. Asuma-ti responsabilitatea
De multe ori ne este mai usor sa dam vina pe altii si pe circumstante pentru problemele noastre. Insa viata este plina de bune si rele, iar daca nu iti asumi responsabilitatea pentru propria ta viata, vei fi mereu sclavul circumstantelor. In loc sa dai vina pe ceilalti pentru tot ce nu merge bine in viata ta, concentreaza-te asupra lucrurilor pe care le poti schimba. Nu te autocompatimi, doar tu esti responsabil de propria ta fericire, nimeni altcineva.
 
3. Nu mai cauta stimulari din alta parte
Suntem stimulati din toate partile: filme, jocuri video, internet, mereu se intampla ceva in jurul nostru. Uneori, devenim plictisiti si nelinistiti atunci cand nu mai avem ce face. Daca vrei sa fii cu adevarat fericit, trebuie sa scapi de aceasta dependenta. Invata sa te bucuri de viata chiar si cand nu mai exista stimulari. Apreciaza fiecare moment petrecut de cei dragi, fiecare experienta traita.
 
4. Actioneaza
Daca iti vei asuma responsabilitatea pentru viata ta, va trebui inevitabil sa actionezi intr-un fel sau altul. Daca vrei sa slabesti, incepe sa faci miscare si redu portiile de mancare. Daca vrei un alt job, incepe sa cauti. Preia controlul asupra vietii tale. Actioneaza in mod inteligent, cauta fericirea cu orice pret. Daca depui efort si te dedici cu adevarat, vei reusi sa obtii ce iti doresti in viata.
 
5. Renunta la asteptari
Avem multe asteptari in viata. Ne asteptam ca ceilalti sa ne trateze mai bine decat ii tratam noi. De cele mai multe ori, avem asteptari nerealiste. Iar cand persoanele sau lucrurile nu se ridica la nivelul asteptarilor noastre, devenim foarte nefericiti.
 
Invata sa accepti viata asa cum este, fara a te mai gandi la cum ar trebui sa fie. Cand traiesti fara sa ai asteptari mari, fiecare lucru bun care ti se intampla va fi o surpriza placuta. Atunci cand nu ai asteptari, nu poti fi dezamagit.
 
In mod inevitabil, ti se vor intampla si bune si rele. Insa poti decide sa ramai fericit indiferent de situatie. Este alegerea ta.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 8 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Ema 28-Nov-2014 12:31:08
Adevarat! imi place, citesc multe eseuri gen acesta, pentru ca imi place sa lucrez cu mine (cu interiorul meu). as vrea sa mai citesc si altele de la tine dar nu stiu cum. chiar am multe intrebari

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016