Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In Japonia, descarcarile ilegale se pedepsesc cu inchisoarea

Tags: pedepse cu inchisoarea, japonia, torenti, continut ilegal, incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala, continut ilegal, continut piratat, descarcari ilegale

In Japonia a fost votata recent o noua lege prin care orice persoana care descarca muzica ilegal de pe internet risca doi ani de inchisoare. Japonia este deja cunoscuta pentru legile sale extrem de severe privind incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala.
In Japonia, orice persoana care este prinsa ca urca muzica sau filme piratate pe internet risca pana la 10 ani de inchisoare si o amenda de 10 milioane de yeni, aproximativ 128.000 de dolari. Insa pedepsele pentru cei care descarca continut ilegal nu erau nici pe departe atat de severe pana in prezent. Noua lege prevede ca descarcarea continului ilegal de pe internet constituie o fapta penala.
 
Conform unui studiu realizat in anul 2010, in Japonia descarcarile ilegale sunt de zece ori mai raspandite decat cele legale. Criticii sustin insa ca legea ar putea fi interpretata gresit si ar putea duce la cazuri extrem de nefericite.
 
Spre exemplu, atunci cand utilizatorul foloseste un serviciu precum BitTorrent pentru descarcarea fisierelor ilegale, de cele mai multe ori acesta uploadeaza la randul sau fisierele respective in timp ce le descarca, iar acest lucru ar putea conduce la pedepse de pana la 12 ani de inchisoare.
 
Alti critici se tem ca este posibil sa se ajunga chiar la sanctionarea persoanelor care vizioneaza un clip pe YouTube care incalca legile copyright-ului.

Sursa: MSNBC
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016