Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine crezi ca va concura Samsung si Apple

Tags: xperia tablet z, tableta sony, samsung electronics, compania apple, dispozitive mobile

Xperia Tablet Z este noua tableta pe care o va lansa grupul nipon Sony in 2013, care va reprezenta un nou concurent pentru gigantii Apple si Samsung Electronics.
Noua tableta produsa de grupul Sony va avea o grosime de 6,9 milimetri, o diagonala de 10,1 inci (26 centimetri) si va cantari aproape 500 de grame, a anuntat Sony luni. Pretul nu a fost inca stabilit.

Tableta va fi lansata cel mai devreme in martie in Japonia, iar ulterior pe alte piete, potrivit oficialilor companiei nipone.

Directorul general Sony, Kazuo Hirai, se concentreaza pe dispozitive mobile pentru a revigora Sony dupa patru ani de pierderi, perioada in care divizia de televizoare a Sony a fost neprofitabila.

Sony a prezentat prima tableta in 2011, fiind ultimul dintre cei mai mari 10 producatori de laptopuri din lume care a intrat pe aceasta piata.

"Este o strategie logica pentru Sony sa se bazeze pe dispozitive mobile, inclusiv tablete, intrucat productia de televizoare nu mai este o vaca de muls. Totusi, partea dificila a afacerilor cu tablete este ca produsele pot intra in conflict cu laptopurile si smartphone-urile", a declarat Keita Wakabayashi, analist la Mito Securities.

Livrarile de tablete la nivel global au totalizat, probabil, 120 de milioane de unitati anul trecut si ar putea ajunge la 340 de milioane pana in 2016 pe an, potrivit firmei de cercetare iSuppli, parte a IHS.

Apple a lansat in octombrie o versiune mai mica a iPad, cu un ecran de 7,9 inci (20 centimetri), disponibil la preturi incepand de la 329 de dolari. Sony se confrunta cu concurenta si din partea versiunii imbunatatite a Kindle Fire a companiei Amazon, precum si a tabletei Nexus 7 a Google. 



Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016