Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a gasit leac pentru fumat: Aplicatia iCoach

Tags: ichoach, aplicatie, fumat, renunta la fumat, fumatori

Dincolo de pilule, plasturi si metode electronice, remediul impotriva fumatului a luat o forma neasteptata - o aplicatie disponibila atat pentru iOS, cat si pentru Android. iCoach este o platforma digitala de sanatate online care ii ajuta pe utilizatori sa renunte la fumat.
Platforma face parte dintr-o campanie online dezvoltata de Saatchi & Saatchi Bruxelles pentru Comisia European si a fost premiata anul acesta la Euro Effie cu Gold la categoria Directorate-General Health & Consumers.

Disponibila in 23 de limbi oficiale ale UE, aplicatia iCoach s-a dovedit a fi foarte eficace, peste 30% dintre cei care au folosit-o renuntand la fumat. Consilierea digitala se bazeaza pe cercetari de pionierat, pe experienta clinica practica si pe cunostintele psihologilor si ale expertilor in domeniul comunicarii.



iCoach nu se adreseaza insa doar celor care doresc sa renunte la fumat, ci urmareste deopotriva informarea celor care inca nu sunt pregati sa renunte la viciu. Utilizatorul primeste astfel un scurt chestionar care ii determina pozitia in cadrul celor cinci etape din procesul de renuntare la fumat: Etapa 1 – Nu intentionez sa renunt la fumat; Etapa 2 – Ar trebui sa renunt la fumat, dar inca am indoieli; Etapa 3 – Voi renunta la fumat in scurt timp; Etapa 4 – Tocmai am renuntat la fumat; Etapa 5 – Am renuntat la fumat de ceva vreme. Chestionarul evalueaza comportamentul, atitudinea si motivatia utilizatorului.



iCoach ghideaza utilizatorul printr-o serie de instrumente interactive complexe, oferind  feedback personalizat, recomandari, tehnici, teme, precum si mini-teste.

De asemenea, iCoach trimite utilizatorului sfaturi zilnice prin e-mail pentru a-i aduce aminte si a-l motiva. Utilizatorul isi poate inregistra evolutia intr-un jurnal, iar la sfarsitul fiecarei luni va beneficia de un raport de consultare. Raportul ofera o privire de ansamblu asupra evolutiei utilizatorului, pana cand acesta ajunge in etapa finala. Exista chiar si un buton de panica pentru momentele critice in care utilizatorii simt acut nevoia de a fuma.


Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016