Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa interzici aplicatiilor Facebook accesul la informatiile tale personale

Tags: aplicatii facebook, aplicatii terte, setari de confidentialitate, informatii personale

Cu toate ca Facebook sustine ca incearca din rasputeri sa isi imbunatateasca politicile de confidentialitate, exista inca multe nereguli ce au fost semnalate in repetate randuri, in special in ceea ce priveste informatiile personale ce pot fi accesate de catre aplicatiile terte.
Atunci cand un utilizator Facebook acceseaza o aplicatie ce poate parea complet inocenta la prima vedere, acesta ii acorda aplicatiei respective acces nu numai la informatiile sale, ci si la datele personale ale prietenilor sai, chiar daca aceste informatii au fost bifate ca fiind private.
 
Chiar daca un utilizator nu foloseste deloc aplicatiile Facebook pentru jocuri sau concursuri, in cazul in care unul dintre prietenii sai le utilizeaza, informatiile personale ale acestuia vor fi dezvaluite nu numai aplicatiilor terte, ci si altor utilizatori Facebook. Aici nu intra doar aplicatiile care salveaza zilele de nastere. Spre exemplu, aplicatia Skype colecteaza fotografiile abonatilor sai si ale prietenilor acestora, este relatat in Wall Street Journal.
 
Asadar nu ar trebui sa ne mire cand primim urari de La Multi Ani de ziua de nastere venite de la utilizatori Facebook pe care nu ii avem in lista de prieteni, de vina fiind chiar aplicatiile utilizate de catre prietenii nostri.
 
Exista insa o metoda simpla prin care putem preveni ca aplicatiile terte sa aiba acces la informatiile noastre personale. Iata cum:
 
1. Accesati pagina de setari de confidentialitate de pe Facebook.  
 
2. Selectati optiunea Schimbati setarile la sectiunea Aplicatii si pagini web.
 
3. Selectati optiunea Schimba setarile la sectiunea How people bring your info to apps they use.
 
4. Debifati toate elementele pe care nu doriti sa le poata accesa aplicatiile terte, cum ar fi biografia, ziua de nastere, opinii religioase si politice, fotografiile, notitele, videoclipurile, actualizarile de stare, sau activitatile si interesele.
 
Acum puteti sta linistiti, deoarece aplicatiile terte folosite de prietenii din lista nu vor mai putea accesa informatiile dumneavoastra personale.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016