Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top Fortune: Cele mai profitabile companii din lume

Tags: marketing, fortune 500, exxon mobil, apple, venituri, profit

Fortune a dat luni publicitatii binecunoscuta lista a celor mai mari 500 de companii din lume, ierarhizandu-le dupa veniturile la sfarsitul anului lor fiscal, situat inainte de 31 martie, 2013. Cea mai profitabila este Exxon Mobil, al carei profit de 44,9 miliarde de dolari a fost urmat indeaproape de cel al Apple, de 41,7 miliarde de dolari, scrie Huffington Post.
Desi Exxon Mobil a obtinut cel mai mare profit anul trecut, nu a avut si cele mai mari venituri. Compania la acre ne referim este Royal Dutch Shell care, cu 481,7 miliarde de dolari venituri, castiga locul intai in lista celor 500, al doilea an la rand, urmata de Walmart si Exxon, cu 469,2, respectiv 449,9 miliarde de dolari.
 
In total, cele 500 cele mai mari corporatii globale au raportat 30,3 trilioane de dolari ca venit in 2012, cu o crestre de aproape trei procente fata de anul anterior. Profiturile au scazut insa cu 5,5%, pana la 1,5 trilioane de dolari. 
 
Intr-un comunicat de presa, editorul sef-adjunct al revistei Fortune, Stephanie Mehta a explicat ca discrepanta se datoreaza in principal declinului venitului net al gigantilor petrolieri, cum ar fi Royal Dutch Shell si Chevron.
 
Companiile americane domina iarasi lista, avand 132 de intrari din 500. china ocupa locul al doilea la acest capitol, cu 89 de companii. Sapte din top zece companii in functie de venit sunt din domeniul energetic.
 
Vezi lista completa aici.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016