Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alb Demisec. Find us on Facebook

Tags: facebook, like, utilizatori facebook sua, retele de socializare

Ne numaram farfuriile si cantarim cu privirea cele trei feluri de mancare pe care le-am pregatit pentru situatia in care se va declansa foametea mondiala. Pana atunci insa, am inceput sa mancam doar noi. Eram patru. Printre rotocoale de fum romanesti si de peste granita, ne-am dezmortit limbile si ne-am destramat nemultumirile. Si-asa am ajuns la cea mai mare nemultumire din ultima (si mult prea lunga) vreme: Facebook.
In fata noastra, printre farfuriile indesate - aparent destinate unui intreg continent, dar de care nu se va bucura niciun muritor de foame - o sticla de alb demisec cu eticheta aurie: Find us on Facebook. Si-atunci am stiut ca e prea mult si ca daca pana si o sticla de vin iti spune sa-i dai "like", e vremea sa tragi singur un semnal de alarma.
 
Asta mi-a amintit si de un articol citit zilele trecute in NY Times despre "rezistenta Facebook". Mai concret, despre oamenii care nu vor sa isi faca un cont in binecunoscuta retea. Motivele erau diverse, dar aveau ceva in comun: logica, firescul, acel simt al echilibrului care uneori ne scapa.
 
Unul dintre acestia povestea ca intr-o zi a urcat in lift impreuna cu o tanara pe care o "cunostea" doar de pe Facebook. Stia ce studii urmase, cum arata fratele ei, de unde era si unde a fost in ultima ei vacanta. Si toate astea fara sa ii fi vorbit vreodata. Atunci a fost momentul in care s-a gandit ca poate asa ceva nu este tocmai sanatos.

In Statele Unite, 200 milioane de oameni au cont pe Facebook. Asta inseamna doua treimi din intreaga populatie SUA. Merita poate sa fie dezbatuta mai pe larg declaratia conform careia parametrii intre care actionam si gandim se schimba (analistul Susan Etlinger, Altimeter Group, pentru New York Times): "S-ar putea ca oamenii sa inceapa sa se intrebe de ce nu ai cont pe retelele de socializare? Ai cumva ceva de ascuns?".
 
Nefirescul actual o sa devina firesc intr-un timp relativ scurt. Ratam evenimente pentru ca nu suntem pe Facebook, uitam de zile de nastere daca nu ne anunta Facebook si consideram ca e suficient sa dam "share" unui articol fara sa mai apucam sa-l citim integral pentru ca tocmai am gasit un nou articol care merita impartasit si prietenilor. Sau cel putin primul paragraf si linkul.
 
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016