Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facebook a introdus iconitele gay

Tags: facebook, iconite, gay, status marital, homosexuali

Cea mai mare retea de socializare din lume tinde sa devina si cea mai lipsita de prejudecati. Facebook a introdus iconite de status marital destinate cuplurilor de acelasi sex.
Noile simboluri grafice ilustreaza doua mirese si respectiv doi miri si vin dupa ce organizatia GLAAD (Gay and Lesbian Alliance Against Defamation) a facut eforturi sustinute pentru evitarea discriminarii si incluziunea reala pe reteaua de socializare a homesexualilor.

In 2011, Facebook a adaugat in cadrul sectiunii de status marital a profilelor optiunile "In a Civil Union" si "In a Domestic Partnership" tocmai pentru a largi putin aria de cuprindere a acesteia si a permite si celor necasatoriti, dar aflati intr-o relatie, sa aleaga o varianta mai apropiata se situatia lor reala.

Chiar si asa, Facebook a fost criticat pentru inexistenta unei optiuni destintate transsexualilor, a celor care nu se identifica clar nici ca barbati, nici ca femei. Ba mai mult, Mark Zuckerberg  s-a trezit in luna martie a acestui an cu o petitie venita din partea unui parlamentar nepalez, de altfel singurul oficial care si-a manifestat deschis orientarea homosexuala, prin care i se solicita introducerea unei optiuni pentru transsexuali.   

Iconitele Facebook apar in contextul aparitiei unor emoticoane gay ce vor fi disponibile odata cu noul iPhone, a carui lansare este asteptata in toamna acestui an.
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016