Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua arhiva Facebook: Ar trebui sa fim ingrijorati?

Tags: arhiva facebook, date personale, modificari, adrese ip, cereri de prietenie

Ar trebui sa fim sau nu ingrijorati cu privire la informatiile pe care Facebook le-a colectat despre noi? Facebook le permite de ceva vreme utilizatorilor sa isi descarce cate o copie a datelor personale pe care le-au partajat folosind reteaua de socializare, adica o arhiva completa a pozelor, postarilor si mesajelor. Insa in curand, arhiva personala va include si o lista a adreselor IP utilizate pentru logare, dar si a tuturor cererilor de prietenie trimise de-a lungul existentei online.
Facebook a anuntat prin intermediul blogului propriu urmatoarele:
“Incepand de astazi, veti putea descarca o arhiva extinsa a istoriei contului de Facebook… Acum puteti accesa categorii suplimentare de informatii, inclusiv nume anterioare, cereri de prietenie si adresele IP folosite pentru logare. Aceasta functie va fi implementata treptat in conturile tuturor utilizatorilor si, pe viitor, vor fi disponibile si mai multe tipuri de informatii pentru descarcare.”
 
Cu toate acestea, Facebook a tinut sa precizeze ca utilizatorii nu vor putea descarca fotografiile si actualizarile de status ale prietenilor din lista, informatiile personale ale acestora sau comentariile efectuate la postarile altor utilizatori.
 
Parerile cu privire la aceasta modificari sunt impartite, dar cei mai multi se declara putin “ingroziti” de cantitatea enorma de informatii personale pe care Facebook le cunoaste despre fiecare utilizator in parte. Iata ce comentarii au fost postate referitor la noua actualizare:
 
“Nu vreau sa aflu mai multe informatii, vreau sa pot ascunde ceea ce se afla deja pe site!”
 
“Stiam eu, Facebook ne pastreaza toate informatiile personale! Nu le sterge nici cand dam “Delete” si le ascunde si le salveaza undeva.”
 
“Asadar, asta inseamna ca informatiile noastre personale nu sunt sterse niciodata de pe serverele Facebook. Materialul ideal pentru serviciile secrete.”
 
Alti utilizatori incearca sa restabileasca linistea, reamintindu-le celor ingrijorati de unde provin toate aceste informatii: “Daca nu doresti ca o anumita informatie sa fie folosita impotriva ta, nu o distribui pe Facebook. Foloseste bunul simt.”
 
Ideea de baza este urmatoarea: sa incercam sa fim mai rezervati si sa ne gandim de doua ori inainte de a posta ceva pe Facebook, pentru a nu regreta ulterior.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016