Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pirate Pay, compania care si-a propus sa distruga pirateria online

Tags: pirate pay, piraterie, contrafacere, torrent, pirate bay, bittorrent

Pentru producatorii de la Hollywood, companiile dezvoltoare de software si casele de discuri, torentele reprezinta cea mai mare amenintare. Acestea pierd anual miliarde de dolari din cauza distribuirii neautorizate a operelor piratate prin intermediul site-urilor de file sharing. Insa o noua companie isi doreste sa opreasca definitiv acest fenomen.
Pirate Pay, o companie recent infiintata in Rusia, care a fost finantata chiar de gigantul Microsoft, sustine ca a dezvoltat un sistem care are scopul de a gasi si opri distribuirea operelor pirate pe BitTorrent. Primul proiect al acesteia, realizat in colaborare cu Sony Pictures si Walt Disney Studios, a fost un real succes, oprind transferul copiei piratate a filmului "Vysotsky, Thanks to God, I’m alive".
 
Tehnologia dezvoltata de cei de la Pirate Bay ataca fisierele BitTorrent, facand imposibila distribuirea acestora. Compania nu a dezvaluit modul real de functionare a sistemului, insa se pare ca acesta invadeaza site-urile de torente cu informatii false, creand confuzie in randul clientilor.
 
Cu toate ca cei de la Pirate Pay sustin ca tehnologia dezvoltata de ei este unica, aceasta nu este prima companie care sa incerce sa combata pirateria prin fisiere de tip torrent. MediaDefender, devenita acum Peer Media, este o alta companie de acest gen, care continua sa ofere servicii anti-piraterie.
 
Ramane de vazut daca acest sistem va avea cu adevarat succes, reusind sa combata pirateria. Cu toate ca aceasta este destul de eficienta, faptul ca fisierele de tip torrent sunt atat de imprastiate si greu de depistat va face aproape imposibila oprirea tuturor descarcarilor.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016