Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive pentru care trebuie sa dormi mai mult si sa muncesti mai putin

Tags: ore suplimentare de munca, privarea de somn, program de munca prelungit, ore de munca

"30 de ore de munca si inca rezist cu bine", scria pe contul de Twitter un copywriter in varsta de 24 de ani, in luna decembrie. Cu cateva ore mai tarziu o ambulanta a fost chemata la sediul companiei in care lucra. Tanara a intrat in coma si a decedat in ziua urmatoare, ca urmare a surmenajului, epuizarii fizice si a consumului unui anumit tip de energizant.
Vestea a facut inconjurul lumii prin intermediul retelelor de socializare si a ingrijorat foarte multi specialisti si medici, care au incurajat populatia sa fie mult mai atenta in privinta efortului depus la serviciu si orelor de munca suplimentare.

Acesta este un motiv destul de serios care sa va atraga atentia asupra consecintelor eforturilor prelungite, atat fizice, cat si intelectuale. Iata inca cinci altele:

1. Cantitatea distruge calitatea

Cu siguranta iti doresti sa fii cel mai bun in ceea ce faci , insa cu cat primesti mai multe sarcini, cu atat mai putin vei reusi sa excelezi chiar si la una singura. Renunta la sarcinile inutile din timpul unei zile de munca si concentreaza-te pe cele care conteaza cu adevarat!

2. Odihna conteaza

Cea mai buna modalitatea de a fi mai productiv, mai creativ si mai energic, este sa te odihnesti corespunzator in fiecare zi. In afara de cele 8 ore de somn din timpul noptii, poti sa tragi un pui de somn de 30 de minute si dupa masa de pranz. Vei fi mult mai apt apoi sa iti finalizezi sarcinile de munca decat in cazul in care te-ai chinui sa iti tii ochii deschisi.

3. Vei ceda in momentele importante

Atunci cand muncesti prea mult si esti epuizat din punct de vedere mental, o vei da in bara in cele mai nepotrivite momente. Nu ai vrea sa participi la o sedinta importanta in cadrul careia ceilalti membrii sa se chinuie sa sa iti mentina atentia si interesul si sa te faca sa scoti doua vorbe.

4. Vei avea o stare enervanta

Oamenii obositi sunt intotdeauna irascibili, nesuferiti si foarte putin sociabili. Cu o astfel de atitudine nu vei reusi decat sa ii scopti din sarite in fiecare zi pe cei din jurul tau, sa ii demotivezi si sa le scazi puterea de concentrare.

5. Judecata ta va fi irationala

Cercetarile specialistilor au demonstrat de-a lungul timpului ca privarea de somn si suplimentarea orelor de munca afecteaza procesul de luare a deciziilor. Oamenii care se respecta stiu ca nu isi permit sa devina irationali si vor continua sa se preocupe de sanatatea lor, fizica si psihica!  

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016