Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doar 35% din populatia lumii este online

Tags: studiu de piata, acces la internet, africa, prezenta online

Un raport al Bancii Mondiale arata accesul inegal la internet la nivel global. In unele tari, mai putin de 2% din populatie este conectata, scrie money.msn.com. asa ca poate "world wide web" este un pic prea pretentios.
Conform Bancii Mondiale, doar 35% din populatia lumii are acces la internet. CNNMoney a creat o harta interactiva care afiseaza procentajul populatiei active online din fiecare tara. Se pot vedea limpede aici spatiile „moarte” din unele parti ale lumii. In Madagascar, de exemplu, doar 2,1% din locuitori sunt utilizatori de internet. Iar in Republica Democratica Congo, procentul este de un firav 1,7%. Ceea ce este mult fata de procentul de 1,1% din Burma.
 
Bogatia, dupa cum suspectati, joaca un rol importanta in privinat prezentei online. 81% dintre cetatenii Statelor Unite sunt pe net, desi sunt din ce in ce mai putin fericiti mai ales in lumina ultimelor dezvaluiri in privinat programelro de spionaj.
 
Intre timp, canadienii sunt in procent de 87% online. Ceea ce se apropie de procentul de prezenta online al Marii Britanii, dar paleste in fata tarilor scandinave. Norvegienii, suedezii si finlandezii sunt in top cu 95%, 94% si respectiv 91% utilizare internet. Iar islandezii stau pe net in proprotie de 96%.
 
Africa este continentul acre sta cel mai prost la acest capitol, avand doar sase tari (Africa de Sud, Maroc, Egipt, Kenya, Nigeria si Sudan) cu mai mult de 1 din 5 locuitori online.
 
Asia si Oceania nu stau nici ele stralucit. In ciuda faptul ca este un producator urias de dispozitive tehnologice, doar 42% din chinezi folosesc internetul. Ceea ce este cu mult in urma celor 84% sud-coreeni si 80% japonezi cu acces online.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016