Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Numai somer sa nu fii!

Tags: someri, angajatori, persoane cu antecedente penale, obstacole la angajare, piata uncii, persoane dezavantajate la angajare

Piata muncii este extrem de competitiva iar cei fara un loc de munca sunt deseori dezavantajati la angajare. Multe anunturi de angajare specifica in mod expres ca doresc sa anagajeze persoane care lucreaza deja in cadrul unei companii. Conform unui studiu recent, companiile ar angaja mai degraba o persoana condamnata pentru fapte minore decat un somer.
Studiul, realizat de compania Bullhorn, a luat in considerare parerile a 1.500 de recruteri si manageri in perioada 23-28 august, 2012. Acestia au recunoscut ca ar angaja mai degraba o persoana cu antecedente penale, decat o persoana care nu a mai fost angajata de o perioada lunga de timp. 1 din 3 angajatori au recunoscut faptul ca persoanele care sunt somere de peste 6 luni de zile au probleme la angajare.
 
Poate ca nu le plac somerii, insa angajatorii detesta pur si simplu persoanele care isi schimba frecvent job-ul. 39% dintre angajatori au declarat ca cel mai mare obstacol pentru un candidat la angajare este sa aiba in CV o serie de joburi care au durat mai putin de 1 an.
 
Iata si alte informatii utile:
 
- chiar daca persoanele in varsta de 30 de ani sunt cele mai cautate la angajare, un adult de 55 de ani cu o experienta de lucru stabila va gasi mai usor un loc de munca decat un adult de 30 de ani care a schimbat frecvent joburile.
 
Cele mai mari obstacole in calea angajarii sunt:
- schimbarea frecventa a locului de munca – 39%
- a fi somer de peste un an de zile – 31%
- goluri mari in experienta profesionala – 28%
 
Varsta conteaza:
- 70% din participanti au declarat ca persoanele in varsta de 30 de ani sunt preferate la angajare
- exista o cerere mai mare pentru candidati de 40 de ani, decat pentru cei de 20 de ani
 
Factori care influenteaza negativ la angajare:
- aptitudinile candidatului nu mai sunt de actualitate – 31%
- candidatii nu sunt la curent cu ultimele tehnologii sau sisteme de lucru – 26%
- concedierea dauneaza cel mai mult profilului unui candidat – 78% dintre participanti au fost de aceasta parere


 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016