Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pentru cati bani ati renunta la Internet pentru totdeauna?

Tags: bani, oameni, internet, gordon gekko, wall street, iphone

TFAS a descoperit ca majoritatea oamenilor nu ar fi dornici sa renunte la Internet nici pentru un milion de dolari. De fapt, unii au raspuns ca nu ar renunta nici daca li s-ar oferi un miliard de dolari.
Numarul de utilizatori de Internet din intreaga lume a depasit acum doua miliarde si, pentru multi dintre noi, a devenit o parte atat de importanta a vietii noastre, incat este greu sa cuantificam cat valoreaza exact.
 
Cat ar trebui sa ni se ofere pentru a renunta la online tot restul vietii noastre?
 
Este un milion suficient? 20 de milioane? Ce ziceti de un miliard?
 
Profesorul universitar Michael Cox spune ca si-a intrebat studentii de cat de multi bani ar fi nevoie sa-i opreasca sa intre online. "Nu aveti atatia bani", au raspuns majoritatea.
 
Piata libera, este de parere Cox, creeaza o discrepanta uriasa intre ceea ce consumatorii sunt dispusi sa plateasca si costurile sale reale.
 
Este ieftin sa intri online si devine din ce in ce mai ieftin. Acelasi tipar se aplica si in cazul altor produse, al telefoanelor mobile, de exemplu. Cand a aparut, in anii 1980, celularul nu avea nicio aplicatie, niciun fel de muzica si nici acces la Internet. Era mai mult o caramida cu butoane. Care costa cam 4.000 de dolari si numai bogatasii si-l puteau permite (ganditi-va la Gordon Gekko din Wall Street). Astazi, cu 40 de dolari te duci acasa cu un iPhone.
 
"Ne asezam cu totii la coada cand apare un produs nou", apreciza profesorul Cox. "Cei bogati sunt in fata si platesc cel mai mult pentru cea mai slaba versiune".  Cei asemeni lui Gordon Gekko cumpara produsele cand sunt scumpe si ne lasa pe noi restul sa ne bucuram de versiunile mai ieftine si mai bune.
 
Chiar si in economii firave, oamenii se bucura de beneficiile tehnologice si nu numai, au acces la telefoane inteligente si aer conditionat, lucruri, pana de curand, la indemana celor mai bogati. Iar accesul la Internet, serviciu atat de valoros, ne face mai avuti decat am fi crezut.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

Adrian Popescu 28-Iul-2011 00:17:00
Mie nu mi-a facut nimeni o oferta concreta.....

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016