Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii si smartphone-ul: Cum, unde si de ce il folosesc

Tags: studiu breeze mobile, romani, utilizare smartphone, date utilizare smartphone

Are 34 de ani, studii superioare si o preferinta vadita pentru sistemul de operare Android. Acesta ar fi profilul unui utilizator roman de smartphone, profil schitat de o analiza recenta a Breeze Mobile, companie aflata sub umbrela grupului Leo Burnett.
Iar daca Android este sistemul preferat al utilizatorilor romani, Samsung este, desigur,  brandul preferat in materie de smartphone-uri, cu un procent de 34%. Acesta este urmat de Nokia (25%), iPhone (14%), HTC (14%) si LG (8%).

Potrivit datelor Breeze Mobile, utilizatorii detin in medie 22 de aplicatii instalate pe smartphone – dintre care 12% sunt platite – asta in ciuda faptului ca 80% dintre ei se arata interesati de ele.

Cele mai utilizate aplicatii sunt cele de email, Chat si IM (76%), urmate de muzica si radio (60%) si social media (57%). In schimb, doar 1% dintre ei folosesc coduri QR.

Si daca tot au un smartphone, romanii nu ezita sa il foloseasca: 85% de acasa, 72% cand se afla pe drum sau in miscare, in timp ce 63% isi acceseaza telefonul inteligent de la serviciu. In aceste conditii este aproape firesc ca  majoritatea traficului de date sa se faca prin conexiuni Wifi.

91% dintre utilizatorii de telefoane inteligente le folosesc pentru cauta informatii locale. Asa se face ca 44% dintre ei au intrat de pe telefon pe pagina companilor, 42% au vizitat locatia fizica a companiilor, 34% au facut achizitii, iar 27% au sunat la companie.   

Mai jos gasiti si un infografic detaliat.

Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016