Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Specialistii romani in IT sunt printre cei mai apreciati in strainatate

Tags: specialisti it, romania, strainatate, pfa, piata romaneasca de it, angajati, ubervu

Daca mai aveam nevoie de inca o dovada ca nu stim sa ne apreciem valorile si sa pastram in tara forta de munca de calitate, aceasta a venit in 2015, odata cu decizia de a impozita PFA-urile cu peste 40%, fiind precizat de oficiali ca este vizat in principal chiar domeniul IT-ului.

Ingrosam, asadar, randurile somerilor si a celor care se regasesc la acest moment in totalul celor 380.000 de romani care, desi nu au un loc de munca, nici nu sunt in cautarea unui job:

"In Romania sunt 629.000 de someri (la o rata de 6,8%), dar mai sunt si alti 380.000 de romani care nu figureaza in statisticile de somaj. Ei spun ca isi doresc un loc de munca, dar nu fac nimic pentru a se angaja. Pentru a fi somer, din punct de vedere statistic, trebuie sa iti cauti activ un loc de munca" (Mediafax).

Norocul pentru unii dintre acesti specialisti romani in IT vine tot din afara, acestia fiind printre cei mai apreciati in alte tari. Ca dovada, valoarea exporturilor de servicii informatice s-a situat, in anul 2014, la aproape 1,5 miliarde euro, in crestere cu circa 17% comparativ cu anul 2013, conform cifrelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), informeaza Money.ro.

Potrivit aceleiasi surse, jurnalistii revistei americane Forbes considera ca piata romaneasca de IT are cel mai mare numar de angajati in tehnologie per capita (circa 64.000 specialisti), amintind totodata de doar doua dintre exit-urile recente si de succes: Avangate si UberVu.

Prin investii straine in domeniu, se sustin talente in IT inca din perioada studiilor universitare, iar cele mai multe oferte de lucru vin din afara sau din companii care au incheiat parteneriate public-private.

In Romania au fost create in 2014 aproape 5.000 de noi locuri de munca in industria autohtona de IT, anunta Money.ro. Ramane de vazut daca, dupa noile modificari legislative, in devafoarea specialistilor in IT si a PFA-urilor in general, numarul de locuri de munca din domeniu va continua sa creasca sau daca nu va urma, cum este si firesc, in conditiile date, un exod al specialistilor romani.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016