Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

70% dintre angajati isi urasc slujba. De ce?

de Alina Negrutiu
Tags: manager, angajati implicati, manager

Uita-te la trei persoane din jurul tau la locul de munca. Statistic vorbind, numai una dintre ele se bucura ca este acolo. Conform unui raport recent al companiei Gallup, peste doua terimi din angajatii americani fie nu sunt implicati, fie s-au deconectat voluntar de la munca pe care o fac.
Astea sunt vesti proaste pentru companiile care se straduiesc din greu sa gaseasca si sa retina persoane talentate, pentru ca angajatii implicati sunt cei care atrag inovare, crestere si venit, toate lucrurile de care o companie are nevoie.
 
Cum sa-i faci pe angajati sa fie implicati
 
Managementul de calitate duce la o crestere directa a numarului de angajati care sunt implicati in ceea ce fac. Managerii care se concentreaza pe punctele tari ale angajatilor pot elimina lipsa de interes si dubla numarul subordonatilor activi. Adica al acelora care au roluri bine definite in organizatie, contribuie la bienle acesteia si progreseaza in continuu.
 
Studiul a conchis ca angajatii care-si petrec chiar si putin timp lucrand de acasa sunt mai implicati decat cei care stau non-stop la birou. Chiar daca nu au un superior pe aproape care sa-i monitorizeze constant, muncesc mai mult (cam cu patru ore mai mult pe saptamana decat colegii de la birou).

Care ar fi alti factori de atragere, retentie si cresterea a ratei de dedicare din partea personalului?
 
- nu exista un model de succes pentru o cultura organizationala care sa aduca imediat performanta. Cea mai buna abordare depinde de prioritatile strategice ale companiei;
 
- angajatii sunt dispusi sa investeasca mai mult in dezvoltarea companiei, insa vor sa stie ce vor castiga si ei;
 
- liderii trebuie sa gaseasca cea mai buna metoda pentru a inspira si a creste nivelul de implicare al salariatilor;
 
- companiile trebuie sa isi cunoasca angajatii la fel de bine cum isi cunosc clientii, astfel incat sa poata crea un mediu de lucru care duce la cresterea performantei si a implicarii.
 

Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016