Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce oamenii nu-si deschid o afacere

Tags: management, antreprenor, bani, teama de esec

Se presupune ca pornirea unei afaceri este o activitate care-ti ofera satisfactii si recompense. Devii propriul sef, ai propria directie in viata si urmaresti sa aplici ceea ce-ti place tie. Daca muncesti de acasa, poti s-o faci in pijamale sau la orice moment al zilei vrei.
Si totusi nu toata lumea intra pe drumul antreprenoriatului. Iata cateva dintre cele mai des intalnite motive:
 
1. Teama de esec: sa incepi o afacere este un risc. Poate merge, poate nu. Multi se tem de acest poate nu. Teama poate aparea ca urmare a sentimentelor de inadecvare sau poate ca oamenii nu vor sa repete sentimentele generate de esecurile din trecut. Autoindoiala poate fi si ea aratata cu degetul.
 
2. Resurse inadecvate pentru a incepe o afacere: nu ai bani suficient pentru a pune bazele unei afaceri. Nici nu stii unde sa gasesti capitalul pentru asta. Ai ceva bani pusi deoparte, dar nu si prieteni de la care sa te imprumuti si, in general, o situatie financiara care nu-i surade suficient bancii pentru a te imprumuta. 
 
3. Nu exista nicio expunere la mediul antreprenorial: toti cei din jurul tau sunt angajati, asa ca ti-e greu sa te imaginezi in afara acestui mdo de supravietuire. Multi antreprenori au parinti sau rude care si-au inceput propriile afaceri, ceea ce i-a inspirat si pe ei sa faca acelasi lucru.
 
4. Nu te incanta stresul antreprenoriatului: trebuie sa intelegi poiata, sa dezvolti produsele potrivite care vin in intampinarea accestor nevoi si sa procesezi abilitatile necesare lansarii si sustinerii unei afaceri. Toate aceste cativitati sunt o provocare, mai ales daca lucrurile nu merg bine (probleme cu cumularea de capital, generarea mai multor vanzari, gasirea distribuitorul pentru produse).
 
5. Pasiune pentru job: iti adori job-ul pe care-l ai si nimic din lumea asta nu te-ar putea convinge sa alegi altceva. Lumea corporate iti ofera suficiente provocari, pentru a nu tanji dupa actiune. 
 
6. Stil de viata: ai ales deliberat sa traiesti cu mai putin, sa-ti reduci consumul si venitul. Nu te intereseaza sa pornesti o afacere (si, potential, sa castigi mult mai multi bani), pentru a-ti sprijini stilul de viata dorit.
 
7. Nu esti orientat spre succes: nu ai ambitii mari pentru tine. Esti multumit sa traiesti in liniste, fara stres. Nu esti motivat de profit.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016