Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parteneriat inedit TVR si Google: Cum se promoveaza Romania online

Tags: tvr, google, parteneriat, revolutia romanam ceausescu, google cultural institut

Dincolo de campanii turistice si brandul de tara, spiritul Romaniei deriva din istoria ei, iar o parte din aceasta istorie a fost prinsa online gratie unui parteneriat incheiat intre Televiziunea Romana si cel mai mare motor de cautare din lume.
TVR si Google au lansat o colectie online de materiale video si texte sub titlul "Caderea Cortinei de Fier", dedicata Revolutiei din 1989. Lansarea proiectului, la care TVR a lucrat vreme de sapte luni, marcheaza apropiata aniversare a 23 de ani de la caderea Zidului Berlinului.
 
Colectia este disponibila pe platforma Google Cultural Institute si contine 13 expozitii despre evenimente care au generat prabusirea regimurilor comuniste din Germania, Polonia si Romania. Expozitiile au fost create de istorici, curatori de muzee si posesori de arhive care au folosit documente, materiale video si fotografii despre evenimentele din cele trei tari.

TVR - primul partener din Romania al Google in acest demers - acopera patru expozitii dintre cele 13 ale colectiei. Utilizatorii au, astfel, la dispozitie peste 50 de materiale jurnalistice care ilustreaza Revolutia din Decembrie 1989.
 
"Materialele puse la dispozitie de TVR - prima televiziune din lume care a transmis o revolutie in direct - sunt acelea nevazute, nedifuzate pana acum, sunt grupate in patru colectii, care au fost aglutinate de o echipa a TVR timp de sapte luni", a spus Claudiu Saftoiu, presedintele TVR, citat de Medifax.
 
Mai exact, este vorba despre:
 
- Timisoara, primul oras liber, ce infatiseaza momentul izbucnirii revoltei impotriva lui Nicolae Ceausescu si a regimului comunist;

- Bucuresti, Orasul Victoriei – ilusteraza protestele din 21 si 22 decembrie 1989, fuga dictatorului cu elicopterul si ocuparea cladirii Comitetului Central de catre revolutionari;

- Revolutia Romana, transmisa in direct - care prezinta principalele momente ale primei revolutii transmise in direct, cu materiale video ce contin diferite anunturi, zvonuri, acuzatii de terorism si ilustreaza atmosfera si tensiunea acelor momente;

- Procesul si executia - imagini video si texte despre arestarea, procesul si executia cuplului Ceausescu.
 



 
Autor: Lacramioara Vidru


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016