Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 trucuri pentru a supravietui la locul de munca

Tags: dezvoltare personala, faceook. manager, entuziasm fata de job

Stai mult la birou si, da, meriti sa fii cat mai fericit posibil acolo. Stii ca trebuie sa-ti gasesti o slujba care iti place, colegi cu care esti compatibil etc. Mai poti insa face si altceva...
1. Crearea unui mediu de lucru pozitiv.
 
Asigura-te ca toata lumea are ceva de facut. Asta este o mare problema in multe locuri de munca in zilele noastre. Multi angajati pierd timpul aiurea stand pe Facebook sau terminand chestiuni personale. Principala cauza este ca nu li se da destul de lucru, asa ca isi umplu timpul taind frunza la caine.
 
Apoi, trebuie sa stii ca actiunile managerilor vorbesc mai tare decat cuvintele lor. Managerii care aplica strategii manipulatoare pentru a avansa in cariera nu pot sa-si faca subalternii sa inteleaga ca acest lucru este gresit. 
 
Managerii trebuie sa exprime limpede care este obiectivul, ce vrea de la fiecare in parte. Daca un angajat isi pierde entuziasmul fata de job, dar ramane acolo de teama de a incerca sceva nou, se va concentra pe interactiuni sociale neconstructive sau pe intrigi.
 
2. Transforma plictiseala in ceva interesant.
 
Concentreaza-te mai bine pe oamenii implicati intr-o activitate, decat pe activitatea in sine. De exemplu, contabilitatea poate fi plictsitoare. Dar munca unui contabil il ajuta pe client sa atinga obiective care sprijina multe vieti (contabilitatea in cazul unei companii care a lansat un software ii ajuta pe toti cei care folosesc software-ul).
 
Uita-te la sarcinile mundane plictisitoare ca la niste etape necesare in solutionarea unui puzzle. Vizualizeaza-te ca pe un aventurier care trebuie sa imprime fise de seminar, dar, in final, va descoperi Lumea Noua.
 
Si, inca ceva, dupa serviciu, fa ceva cu totul iesit din comun, pentru a nu te simti ca viata ta este cu totul si cu totul gri. Daca vii acasa de la o munca plictisitoare si te uiti la televizor in fiecare seara, risti sa devii deprimat.
 
3. Fa-ti din vacanta o vacanta adevarata.
 
Adica nu-ti lua telefonul de servicu cu tine. Colegii nu te vor putea suna in probleme de serviciu si vor trebui sa descopere metode noi de rezolvare a problemelor care iti erau, in mod normal, aruncate tie in brate. Ceea ce este sanatos pentru toata lumea. Daca asa ceva este imposibil, aloca o ora pe zi dupa ce au adormit copiii.
 
Secretul este sa spargi rutina. Cu cat imbatranim, suntem din ce in ce mai atrasi sa ne tinem de o rutina. Dar ne reincarcam bateriile daca ne opune acestei tendinte. Nu trebuie sa citesti ziarul pe plaja. Poti citi poezie, un roman, orice altceva. Sau te poti plimba, daca nu te plimbi de obicei. Sau poti vorbi cu jumatate ta, daca nu aveti in mod normal timp. Sau poti construi castele de nisip.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016