Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 decizii toxice pe care le luam singuri

Tags: dezvoltare personala, decizii toxice, viitor, convingeri, iubire, fericire

De cate ori nu vi s-a intamplat sa spuneti ca, desi stiti sa dati sfaturi bune, tocmai voi nu le urmati? Chiar daca uneori stim sa ii sprijinim pe ceilalti prin sfaturi pentru ca privim o situatie de la exterior si reusim, presupunem, sa fim obiectivi, nu intotdeauna stim sa ne oferim noua cele mai bune sfaturi.
Asa se face ca, uneori, luam pentru noi cele mai daunatoare decizii. Mai jos sunt unele dintre acestea:

1. Nu iubim ceea ce exista deja. Cineva a spus odata ca trebuie sa iubim ceea ce facem pana cand putem face ceea ce iubim. Trebuie sa iubim unde suntem pana cand putem fi in locul pe care il iubim. Trebuie sa ii iubim pe oamenii care ne sunt alaturi pentru a fi alaturi de oamenii pe care ii iubim cel mai mult. Doar asa vom gasi fericirea.

2. Astepti la nesfarsit. Lucrurile bune nu pica din cer pentru cei care nu fac nimic si doar asteapta. Lucrurile bune li se intampla celor care isi urmaresc obiectivele si visele in care cred. Nu-ti invinovati trecutul pentru ceea ce nu ai in prezent. Intreaba-te insa ce poti face acum pentru a ajunge mai aproape de locul in care iti doresti sa fii.

3. Schimbi ceea ce esti cu adevarat doar pentru ca si altii s-au schimbat. Da, oamenii se schimba. Accepta aceasta realitate, doreste-le tot binele din lume si fii fericit oricum. Daca esti sincer cu tine si nu te schimbi pentru alti oameni, iar asta nu e indeajuns pentru cei din jur, nu te schimba tu, ci fa-ti prieteni noi.

4. Lasi dezamagirile sa te defineasca. Nu permite ranilor temporare sa te transforme pentru totdeauna in alta persoana. Un om puternic nu e cel care nu plange niciodata, ci cel care plange din toata inima cand e ranit, apoi se ridica si lupta mai departe pentru convingerile sale.

5. Fugi de probleme. Sa fugi de probleme inseamna sa duci o intrecere cu zero sanse de castig. Chiar daca nu esti mandru de toate lucrurile pe care le-ai facut in trecut, prezentul e intotdeauna un nou inceput. Nu conteaza cine ai fost, ci cine esti astazi. Ce faci azi poate sa iti faca intregul viitor mai bun. Asa ca nu alerga, ci fa ceva care sa duca la o schimbare pozitiva.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016