Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 intrebari care diminueaza gandirea negativista

Tags: gandire negativista, intrebari, recunoscator, resentimente, iertare, fericire

Fericirea e un drum indelungat si nu e ceva ce simtim in mod permanent fiindca am ajunge sa nu o mai apreciem asa cum ar trebui. Chiar daca e un proces pe care il intelegem in timp si dupa ce reusim sa pastram pe termen lung un echilibru anume, munca noastra nu inceteaza niciodata.

Cu totii trecem prin perioade mai grele in care ni se pare ca nu gasim nicio solutie si ca problemele noastre nu fac decat sa se inmulteasca. Daca astfel de perioade se prelungesc, trebuie sa incercam sa ne dam seama si mai mult de ceea ce avem de facut, fara sa uitam vreo clipa ca mintea noastra e care ne va ajuta, in cele din urma, sa vedem si solutia care in prezent refuza sa ni se arate.

Iara cinci intrebari care alunga gandurile pesimiste din mintea noastra si care ne ajuta astfel sa revenim cu picioarele pe pamant si sa regasim acel echilibru amintit mai sus:

1. Pentru ce trebuie sa fiu recunoscator in prezent?

Cea mai mare arma impotriva stresului si a negativitatii e abilitatea de a alege un lucru in locul altuia. Fericirea e uitata de cei care nu mai vad nimic bun in situatia actuala, in ceea ce ii inconjoara si in ceea ce au sau sunt.

2. Pentru ce trebuie sa fiu recunoscator ca nu am?

Zambeste acum pentru ca poti, nu pentru ca viata e usoara, perfecta sau exact asa cum ti-ai imaginat-o, ci fiindca alegi sa fii fericit si recunoscator pentru toate lucrurile bune pe care le ai si pentru toate problemele pe care nu le ai.

3. La ce tin in prezent cu dintii, dar ar trebui sa renunt?

De mult prea multe ori astfel de lucruri la care ne e greu sa renuntam ne tin pe loc, astfel ca a renunta la ele ne va face mai puternici. Daca e ceva care ne-a suparat in ultimele sase luni, ce e acel factor? Trebuie sa renuntam la ceea ce ne intristeaza.

4. Cine are nevoie de iertarea noastra?

Iertarea nu inseamna ca uneori relatiile sunt reluate sau reparate, fiindca unele sunt menite sa se destrame. Trebuie sa iertam oricum si sa lasam lucrurile sa mearga in directia dorita, iar noi sa ne eliberam. Cand pastram resentimente fata de altcineva, nu facem decat sa ne otravim noi singuri.

5. Care e lucrul corect pe care il am de facut?

Ce trebuie sa facem si sa fie corect? Doar pentru ca putem face un lucru, nu inseamna si ca ar trebui sa-l facem. Trebuie sa facem si lucrurile care ni se par potrivite, chiar daca sunt dificile fiindca e mult mai bine sa traim astfel decat sa facem totul pe jumatate.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016