Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce intrebari nu mai are voie Google sa foloseasca la interviuri

Tags: interviu google, google, candidati, oameni, product manager

Va simtiti bine in pielea dumneavoastra? Credeti ca aveti o inteligenta peste medie? Treceti in revista urmatoarele intrebari pe care Google le folosea pentru a-si alege oamenii si va veti schimba parerea.
Cei care au trecut prin acest proces spun ca totula  fost un cosmar, dar, intre timp, compania a renuntat la majoritatea acestor practici teribile de angajare.
 
1. Cate mingi de golf incap intr-un autobuz scolar? (pentru candidatii la postul de product manager)
 
2. Cat ar trebui sa cereti pentru a spala toate ferestrele din Seattle? (pentru candidatii la postul de product manager)
 
3. Intr-o tara in care oamenii isi doresc numai baieti, toate familiile continua sa faca copii, pana cand au un baietel. Daca li se naste un baiat, se opresc. Care este raportul dintre baieti si fete in aceasta tara? (pentru candidatii la postul de product manager)
 
4. Elaborati un plan de evacuare pentru orasul San Francisco. (pentru candidatii la postul de product manager)
 
5. De ce sunt gurile de canal rotunde? (pentru candidatii la postul de inginer software)
 
6. Cati acordori de piane exista in lumea larga? (pentru candidatii la postul de product manager)
 
7. De cate ori intr-o zi se suprapun limbile ceasului? (pentru candidatii la postul de product manager)
 
8. Un barbat si-a tras masina langa un hotel si si-a pierdut norocul. Ce sa-a intamplat? (pentru candidatii la postul de inginer software)
 
9. Trebuie sa verificati daca Bob are numarul dumneavoastra corect de telefon, dar nu-l puteti intreba direct. Trebuie sa scrieti intrebarea pe un cartonas pe care-l veti da Evei cea care-l va duce lui Bob si va va da si raspunsul. Ce trebuie sa scrieti pe cartonas, in afara de intrebare, pentru a va asigura ca Bob poate codifica mesajul pentru ca Eva sa nu va poata citi numarul de telefon? (pentru candidatii la postul de inginer software)
 
10. Sunteti capitanul unei nave de pirati si echipajul trebuie sa voteze cum se imparte aurul. Daca mai putin de jumatate dintre pirati sunt de acord cu dumneavoastra, veti muri. Cum recomandati sa se imparta aurul, pentru ca sa puneti mana pe o suma frumusica si sa va pastrati si viata? (pentru candidatii la postul de manager departamentul inginerie)
 
11.  Aveti opt mingi de aceeasi marime. Sapte au aceeasi greutate si una dintre ele cantareste ceva mai mult. Cum puteti identifica mingea care atarna mai greu folosind un cantar cu doua brate? (pentru candidatii la postul de product manager)
 
12.  Vi se dau doua oua. Aveti acces la o cladire cu 100 de etaje. Ouale pot fi foarte tari sau foarte fragile, adica se pot sparge daca le aaruncam de la etajul unu sau nu se vor spage daca le scapam de la etajul 100. Ambele oua sunt identice. Trebuie sa gasiti care este cel mai inalt etaj de la care puteti da drumul oualor, fara ca acestea sa se sparga. Intrebarea este de cate ori trebuie sa aruncati oula. Aveti voie sa spargeti maximum doua oua. (pentru candidatii la postul de product manager)
 
13.  Explicati-i nepotului dumneavoastra de opt ani ce este o baza de date, in trei propozitii. (pentru candidatii la postul de product manager)
 
14. Sunteti micsorat la marimea unei monede, iar masa dumneavoastra este proportional redusa pentru a va mentine densitatea originara. Sunteti apoi aruncat intr-un vas gol de blender. Lamele acestuia incep sa se miste in 60 de secunde. Ce faceti? (pentru candidatii la postul de product manager)


 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016