Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FBI vrea acces prin usa din spate catre conturile de pe Facebook, Twitter si cel de e-mail

Tags: fbi, twitter, facebook, acces, proiect de lege

Agentia FBI este intr-o era noua, acum, cu dezvoltarea Internetului si mai ales a retelelor de socializare ca Facebook, Twitter si LinkedIn. Inainte de acestea, monitorizarea comunicatiilor se baza pe inregistrarile pe banda a telefoanelor, a oricarui telefon pe care pusesera ochii agentii.
Acum insa, odata cu mutarea conversatiilor online si a sistemelor de securizare a retelelor de socializare, spargerea conturilor infractorilor prin simpla forta bruta este imposibila.

Care este planul FBI pentru a avea acces la conturile "infractorilor"? Sefii agentiei s-au intalnit cu reprezentanti ai industriei IT (de la Facebook, Yahoo! si Google) si i-au rugat sa nu se opuna propuenrii legislative inaintate de ei, prin care vor pune mana pe datele publicate pe retele de socializare, relateaza Mashable.

Site-urile vizate sunt "rugate" sa-si insereze un cod furnizat de guvernul american care va facilita logarea instantanee a autoritatilor si citirea datelor utilizatorilor.

Propunerea va actualiza legea CALEA (Communications Assistance for Law Enforcement Act) ce dateaza din anul 1994, noua lege urmand sa fie extinsa si la serviciile de mesagerie instant si telefonie pe internet (VoIP).In cazul conturilor de email, vor fi incluse doar platformele care depasesc un anumit numar de utilizatori.

Google, Yahoo! si Facebook nu au facut inca niciun comentariu.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016