Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri care te vor face sa zambesti peste ani

Tags: fericire, oportunitati, amintiri, viata, dezvoltare personala

Toate experientele noastre de viata devin amintiri, fie ca sunt bune sau mai putin bune. De multe ori insa, nu ne dam seama ca este viata noastra cea pe care o traim si ca ceea ce facem zi de zi se va transforma peste ani intr-o experienta pe care ne vom dori sa fie una frumoasa.


Se spune ca cel mai bun mod de a avea un viitor frumos este sa ai grija de prezent, iar a construi amintiri frumoase este, fireste, ceva ce trebuie facut acum si nu mai tarziu. Una dintre cele mai mari reusite este sa te depasesti pe tine si sa fii mandru de ceea ce ai realizat. In modul acesta vei reusi sa iti construiesti fericirea de zi cu zi.

Nu astepta ca altcineva sa iti aduca trandafiri, ci planteaza-ti propria gradina. Infrumuseteaza-ti inima cu idei si pasiuni care iti fac placere si iti aduc bucurie. Nu esti pe lume ca sa ii impresionezi pe ceilalti, ci ca sa-ti traiesti viata intr-un mod care sa te faca sa zambesti alaturi de cei la care tii.

Peste ani, iti vei aminti de urmatoarele lucruri si vei zambi:

1. Amintirea unei vieti traite si muncite cu pasiune.

Pasiunea este cheia si merita sacrificii. Este ingredientul secret care ne ajuta sa trecem prin perioade mai dificile sau chiar dureroase. Pentru ca, la un moment dat, cand lucrurile sunt complicate, trebuie sa stii ce sa raspunzi la intrebarea "De ce fac ceea ce fac?".

2. Micile bucurii.

Adevarata implinire vine din capacitatea de a trai cu adevarat fiecare moment al vietii. Lucrurile marunte sunt adesea cele mai puternice, dar suntem mai mereu atat de ocupati incat nici nu le mai vedem. Priveste cu adevarat ceea ce se intampla in jurul tau. Daca ninge, bucura-te de ninsoare. Daca ploua, bucura-te de ploaie. Bucura-te de lucrurile mici fiindca vei descoperi intr-o zi ca acestea au fost cele mari.

3. Fericirea pe care ai construit-o.

Indiferent de atitudinea pe care o avem, aceasta va avea intotdeauna o influenta asupra actiunilor noastre, dar si asupra oamenilor. Fa in asa fel incat atitudinea ta sa fie una pozitiva, cuvintele tale sa fie de incurajare si optimiste, iar faptele tale sa nu aiba nimic egoist la origine.


4. Frumusetea pe care ai simtit-o in interior.

Pe masura ce inaintezi in varsta, aspectul fizic o sa conteze din ce in ce mai putin, iar cine esti in interior se va transforma in ceea ce vor vedea ceilalti mai intai.  Iti vei da astfel seama ca frumusetea nu are nicio legatura cu aspectul fizic.


5. Faptul ca vei sti ca ai facut tot ce era posibil.

Nu te teme de sfarsitul unei vieti, ci de o viata traita pe jumatate. Nu traim o mie de ani si tocmai de aceea trebuie sa traim cu adevarat fiecare clipa din prezent. Tine minte ca viata nu iti ofera intotdeauna o a doua sansa asa ca spune da unei oportunitati atunci cand se iveste.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016