Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cum atitudinea iti influenteaza increderea de sine

Tags: incredere de sine, postura potrivita, potential maxim

Increderea de sine este diferenta dintre a te simti de neoprit si a fi speriat de propriile initiative. Perceptiile pe care le ai asupra vietii si lumii au un impact urias asupra celor care te percep pe tine. Perceperea este realitate - cu cat ai mai multa incredere in tine, cu cat mai aproape de succes vei fi.
Cu toate ca sunt multe lucruri care iti pot afecta increderea de sine, pe care nu le poti tine sub control, iata cinci dintre ele care tin de atitudinea pe care o afisezi. 
 
Foloseste urmatoarele cinci strategii pentru a-ti atinge potentialul maxim:
 
1. Imbraca-te elegant
 
Cu toate ca nu haina il face pe om, aceasta influenteaza modalitatea de gandire a celor din jurul tau. Nimeni nu este mai constient de felul in care arati decat esti tu. In momentele in care arati mai putin bine, acest lucru schimba pana si modul in care reusesti sa interactionezi cu ceilalti. In cele mai multe cazuri, mici imbunatatiri nu strica nimanui. Incearca sa poti mereu haine curate si de asemenea foloseste un parfum delicat. Nu este nevoie sa cheltui averi pentru a achizitiona haine. Decat sa dai o suma mare pe cateva articole vestimentare, mai bine folosesti acei bani pentru a cumpara o tinuta intreaga, care nu este de la un brand renumit.
 
2. Mergi repede
 
cel mai usor mod prin care iti poti da seama ce parere are o anumita persoana despre sine este analiza mersului. Este incet? Obosit? Dureros? Este energetic si cu un scop anume? Oamenii care au inceredere in ei merg foarte repede, deoarece au locuri in care trebuie sa ajunga, oameni pe care sa ii vada si mai ales probleme de rezolvat. Chiar daca nu te grabesti, iti poti creste increderea in sine doar prin marirea vitezei cu care mergi. Daca mergi cu 25% mai repede vei arata si te vei simti mai important.
 
3. Adopta o postura potrivita
 
Oamenii care au umerii aplecati arata si celorlalti cat de lipsiti de incredere sunt. Acei oameni nu sunt deloc entuziasmati de ceea ce fac si nu se considera deloc importanti. Prin adoptarea unei posturi potrivite te vei simti automat mai bine. Fruntea sus, spatele drept si priveste in ochii celuilalt. Aceste trei lucruri te vor face sa ai incredere in tine.
 
4. Fa-le complimente celorlalti
 
Atunci cand avem o parere negativa despre noi, de cele mai multe ori acest lucru se vede si in parerile pe care ni le exprimam despre ceilalti. Refuza sa mai faci parte din grupuri de oameni care nu fac nimic altceva decat sa ii barfeasca pe ceilalti si incearca sa ii complimentezi pe cei care din jurul tau. Cautand lucrurile bune in ceilalti iti vei descoperi propriile laturi pozitive.
 
5. Afirma-te
 
In timpul conferintelor sunt mai multe persoane care aproape ca niciodata nu vorbesc, deoarece le este teama ca ceilalti ii vor judeca in cazul in care vor spune ceva gresit. In fond, aceasta frica nu este justificata. In general, oamenii pot accepta mai mult decat ne putem noi imagina. De fapt, majoritatea oamenilor au de-a face cu aceleasi temeri cu care ne luptam si noi. Prin simplul efort de a prelua cuvantul atunci cand te afli intr-o conferinta, vei putea deveni mai increzator, deoarece vei observa ca oamenii nu sunt atat de rai cum ai crezut tu.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016