Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla cum iti poti recastiga increderea de sine atunci cand ai probleme

Tags: increderea de sine, situatii din trecut, sentimente trecatoare

Ai vazut vreodata o furnica printr-un microscop? Sunt infricosatoare, arata precum extraterestii din cauza antenelor, au multe membre ciudate si acoperite cu peri si sa nu ne mai aducem aminte de clesti. Prima reactie pe care o ai este dorinta de a fugi cat mai departe de acest "monstru", insa cand te uiti cu ochiul liber la aceasta vietate nu poti face altceva decat sa te intrebi cum de ti-a fost vreodata frica de o asemenea fiinta atat de mica.
Se pare ca situatia prezentata mai sus este similara cu aceea in care suntem pusi in fata problemelor pe care le avem in fiecare zi si nu numai. Pentru a le rezolva, tot ceea ce avem nevoie este putina perspectiva.
 
Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa treci mai usor peste problemele pe care le intampini:
 
1. Adu-ti aminte de situatiile din trecut
 
De cele mai multe ori intram in panica atunci cand avem o problema, indiferent cat de mica este aceasta. In acel moment uitam faptul ca in trecut am mai fost pusi in astfel de situatii si am reusit sa ii facem fata cu brio. Pentru a-ti recastiga incredereain tine si perspectiva nu trebuie decat sa te calmezi si sa constientizezi faptul ca in trecut au existat situatii similare si poate chiar mai grele in viata ta si ai putut trece peste ele cu usurinta. De asemenea, trebuie sa constientizezi faptul ca la un moment dat aceasta situatie o sa treaca, nu o sa tina o vesnicie. Mai mult decat atat, poti folosi situatiile din trecut pentru a vedea cat de puternic esti cu adevarat. Doar prin comparatie vei putea observa faptul ca au mai fost situatii si mai negre in viata ta care nu au reusit sa te doboare.
 
2. Trebuie sa realizezi faptul ca orice sentiment este trecator
 
Pentru a trece peste un impas din viata ta trebuie sa realizezi ca orice simti este trecator. Atat sentimentele pozitive, cat si cele negative, precum teama si neincrederea sunt trecatoare. Mai mult decat atat, trebuie sa constientizezi faptul ca frica pe care o poti simti astazi din cauza unui anumit motiv poate disparea pana maine. Nu te lasa influentat de sentimentele negative si nu te descuraja de unul singur. Incearca sa faci abstractie de cei din jur care te pot incarca cu energie negativa. Tot ce trebuie sa faci este sa adopti o atitudine pozitiva si sa incerci sa vezi doar partea plina a paharului.
 
3. Priveste situatia dintr-un unghi diferit
 
Atunci cand esti pus in fata unei situatii mai putin placute incearca sa o analizezi din toate punctele de vedere. Nu te limita doar la partea negativa. De exemplu, daca in schimbul unei avansari esti concediat de la serviciu nu trebuie sa consideri aceasta situatie o drama. Priveste totul din alt punct de vedere: poate fi un nou inceput. Cu toate ca cei pentru care ai lucrat au considerat ca nu mai esti indeajuns de bun pentru compania lor, exista multe alte companii care ar face orice sa aiba un angajat precum esti tu. Nu trebuie decat sa cauti un alt job care consideri tu ca ti se potriveste mult mai bine decat cel precedent.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016