Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Minte sanatoasa intr-un corp sanatos: 10 beneficii ale exercitiilor fizice

Tags: beneficiile exercitiilor fizice, exercitii regulate, cum sa fii sanatos, incredere de sine, echilibru emotional

Exercitiile fizice sunt benefice nu doar pentru sanatate, ci si pentru cresterea increderii de sine si a poftei de viata in general. Acestea ajuta la intarirea sistemul imunitar, eliminarea stresului si atingerea unui echilibru emotional.
Este important sa iti reamintesti in mod constant care sunt beneficiile exercitiilor fizice, pentru a fi pe deplin motivat. Exercitiile nu te ajuta doar sa slabesti sau sa te mentii in forma, ci au si scopul de a te detensiona si de a crea un echilbru intre minte, trup si suflet.
 
Atunci cand obisnuiesti sa exersezi in mod regulat, esti mai productiv, mai increzator in fortele proprii si mai fericit. Iti prezentam in continuare si alte beneficii de ordin emotional ale exercitiilor fizice.
 
1. Exercitiile regulate iti pastreaza oasele intr-o forma sanatoasa. Vei fi mai putin dispus sa suferi de osteoporoza sau de fracturi ale oaselor.
 
2. Exercitiile creeaza o legatura puternica intre minte si corp si reduc simptomele diverselor boli si afectiuni (nu doar simptomele racelile comune, ci si simptomele altor boli, precum artrita, tulburarile gastrointestinale, chiar si cancerul).
 
3. Exercitiile fizice imbunatatesc increderea de sine, iar acest lucru iti afecteaza intreaga viata, atat pe plan profesional, cat si personal.
 
4. Exercitiile iti imbunatesc memoria si puterea de concentrare si reduc semnificativ sansele de a dezvolta boala Alzheimer.
 
5. Exercitiile fizice te calmeaza si reduc stresul generat de munca, trafic sau problemele familiale.
 
6. Exercitiile fizice te ajuta sa fii mai fericit. Oamenii care exerseaza in mod regulat sunt mai optimisti si mai fericiti decat cei care duc o viata sedentara.
 
7. Exercitiile fizice te ajuta sa iti elimini frustrarile, dezamagirile, furia si energia negativa intr-un mod pozitiv. Acestea iti ofera mai multa energie si mai multa incredere de sine, ajutand astfel la imbunatatirea relatiilor cu familia si prietenii.
 
8. Exercitiile fizice diminueaza starile depresive si anxietatea. Incepe sa exersezi in mod regulat si vei scapa definitiv de depresie!
 
9. Exercitiile fizice te ajuta sa gandesti mai limpede, sa iti schimbi perspectiva asupra vietii si asupra problemelor si sa elimini tensiunile negative din viata ta.
 
10. Exercitiile te ajuta sa te simti mai confortabil in propriul tau corp. Vei arata mai bine, vei fi mai sanatos si vei atrage noi prieteni. In plus, vei deveni un model de urmat pentru copiii tai si toti cei din jur.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.88 din 5 - 4 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016