Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analizeaza-ti succesul in scris!

Tags: dezvoltare personala, atitudine pozitiva, succes, productiv

Cred ca aflam multe raspunsuri atunci cand ne asternem gandurile in scris sau cand punem in balanta argumentele si contra-argumentele unei decizii. Nu de putine ori gasim raspunsul cand il vedem scris undeva sau cand auzim intamplator ceea ce noi nu reuseam sa deslusim.
Ori de cate ori nu suntem siguri de pasul urmator, e bine sa facem astfel de analize in incercarea de a face mai multa ordine acolo unde aparent domneste dezordinea, controlata de cele mai multe ori de nesiguranta. 
 
Asa ca putem pune pe hartie si raspunsurile pentru urmatoarele intrebari. Cu siguranta, efectul lor va fi unul mult mai puternic. Iata doar cateva exemple:
 
1. Ce incerci sa construiesti si de ce?
 
E un raspuns pe care trebuie sa-l stii si sa ti-l reamintesti zi de zi. Trebuie sa fii sigur de ce faci ceea ce faci fiindca succesul apare acolo unde exista nu numai o tinta, ci si un motiv intemeiat pentru a o atinge. Cand ai un motiv intemeiat pentru ceea ce faci, vei reusi sa dai dovada de suficienta disciplina incat sa ajungi unde iti doresti.
 
2. Ce piedici iti stau in cale?
 
O piedica e cu adevarat o piedica numai daca nu stii ca exista. Daca stii ca exista, atunci e numai o provocare. Identifica obstacolele din jurul tau si invata sa vezi in ele oportunitati care te ajuta sa cresti si sa evoluezi. Poti trece peste aceste provocari tocmai fiindca, in acest punct, stii deja ce vrei sa faci, unde vrei sa ajungi si ce resurse iti stau la dispozitie.
 
3. Care e urmatorul pas?
 
Daca nu faci nimic doar pentru ca momentan faci prea putin, inseamna ca nu esti suficient de motivat pentru a obtine ce isi doresti. Orice pas conteaza, oricat de mic. Daca nu poti face nici macar un pas mic, fa unul minuscul. Apoi inca unul, si inca unul. Dar nu te opri. E important sa ai o atitudine pozitiva si sa fii productiv.
 
Cea mai frumoasa parte a succesului este ca vine treptat. Un moment scurt de succes creeaza momentul necesar pentru a avea parte de si mai mult succes. Nu uita ca fiecare pas te ajuta sa ajungi mai aproape de ceea ce iti doresti. 
 
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016