Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Captiv in propria lume?

Tags: dezvoltare personala, fericire, dorinte, resurse, gandire pozitiva

Nu, universul nu e pe urmele tale desi poate ai aceasta impresie. Nu intelegi cum alti oameni pot avea succes si pot fi fericiti, iar tu nu. Asa ca dai vina pe mediul exterior pentru orice lucru pe care il incerci si care nu iti reuseste.
Ai incercat vreodata sa pregatesti o prajitura sau un fel de mancare in graba si fara chef? Ba mai mult, te-ai enervat ca prepararea dura prea mult? Incrancenarea cu care facem anumite lucruri e, de cele mai multe ori, cea care ne pune piedica. Iar aceasta incrancenare tine doar de noi. Universul nu are nicio vina.

Toti oamenii au sanse egale la nastere, insa imprejurarile ulterioare si deciziile pe care acestia le iau clipa de clipa face ca drumul fiecaruia sa fie unic. Tine de tine sa folosesti cat mai bine resursele pe care ti le ofera viata.

Daca Universul ar fi facut vreo diferenta intre oameni, ar fi insemnat ca cei nascuti saraci sa ramana saraci, iar cei bogati sa fie bogati tot timpul. Realitatea insa e cu totul alta, ca dovada ca numai deciziile noastre, perseverenta si, cel mai important, modul in care alegem sa vedem lucrurile determina o viata buna sau nu.

Trebuie sa ne cream singuri sansele la fericire. Acelea sunt, intr-adevar, momentele in care vom descoperi ca Universul e de partea noastra. Si este? Cel mai probabil, e impartial. Doar ca asa cum avem impresia ca ne pune bete in roate atunci cand adoptam o perspectiva begativista, la fel de mult vom crede ca e de partea noastra atunci cand gandim pozitiv.

Partea buna e ca, in a doua situatie, vom reusi sa ne indeplinim dorintele, sa zambim mult, sa ajungem unde ne dorim si, ce e mai important, sa fim fericiti in tot acest timp.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016