Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de multi bani trebuie sa le lasam copiilor?

Tags: dezvoltare personala, bani, avere, mostenire, copii

"Le las copiilor mei bani sa treaca de facultate si sa-si ia o casa in Baneasa. Dar atat. Restul dau la saraci". Sau: "Le platesc copiilor si nepotilor facultatea". Sau, si mai bine: "Muncesc din greu pentru ca urmasii mei sa nu trebuiasca sa faca la fel. Le las toti banii".
Tu cati bani ai de gand sa le lasi copiilor tai? Iata o intrebare pe care le-o putem adresa antreprenorilor care au ajuns la un anumit nivel de bogatie. Si este una care merge foarte bine in cazul familiilor care mostenesc averi.
 
Cum te asiguri ca ai niste copii care cresc responsabili, plini de compasiune, muncitori si, totusi, constienti de faptul ca au mereu o plasa de siguranta care sa-i sustina?
 
Te temi ca, daca nu ii mai lasi sa se lupte, copiii nu-si vor mai asuma lectii de viata valoroase, nu vor mai sti ce inseamna mandria reusitei si umilinta esecului.
 
Iata deci cateva sugestii privind modul in care poti sa-ti cresti cat mai responsabil copiii:
 
- fii un exemplu bun: ofera-le copiilor mesaje cosecvente in ceea ce priveste banii, fii constant in obiceiurile conservatoare de cheltuit. Copiii invata de la tine cum sa administreze averea. Cheltuiesti enorm pe produse de lux? cauti mereu sa eviti plata taxelor?
 
- ofera mereu sfaturi: construieste o relatie confortabila intre copii si bani, incepand cu alocatia lor. Pe masura ce cresc, creste-le si responsabilitatile. Invata-i sa economiseasca creandu-le propriul cont bancar. Lasa-i sa faca greseli de mici pentru a vedea care sunt consecintele.
 
- practica ceea ce predici: arata-le copiilor cum banii ajuta la cresterea comunitatii, tu si copii tai puteti participa la evenimente care sustin cauze umanitare.
 
Sursa: Perla Ni, LinkedIn
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016