Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce lasam in 2013 si taiem de pe lista?

Tags: dezvoltare personala, negativitate, rezolutii, gandurile, rutina, obiceiuri

De prea multe ori permitem obiceiurilor negative si consumatoare de timp sa stea in calea activitatilor care ne-ar face cu adevarat fericiti. Ne lasam prinsi de ganduri si uitam complet de ceea ce suntem capabili sa facem incat ne abandonam uneia dintre cele mai dezastruoase rutini.

Acest inceput de an a fost plin de rezolutii pentru toata lumea. Unii au incercat sa fuga de ele, altii au parut satui sa-si corecteze dorintele de anul trecut pe care nu si le indeplinisera, in vreme ce unii au gasit entuziasm sa intampine noul an cu asteptari mari.

Printre toate aceste ganduri, cele mai multe rezolutii lasau ceva in urma. Poate ca unii si-au propus sa renunte din nou la fumat, altii sa mearga la sala si sa faca mai mult sport. Poate ca excursia mult visata a aparut din nou in calendar si tot asa. Printre aceste lucruri, sa lasam deoparte si cateva lucruri pe care nu prea avem cum sa le taiem din calendar, ci numai din mintea noastra:

1. Un mod complicat de a trai.

Nu toti oamenii traiesc la fel, chiar daca cei norocosi beneficiaza de un acoperis cat de cat similar deasupra capului. De cele mai multe ori reusim sa ne facem vietile mult mai complicate decat e cazul. Trebuie sa gasim acel echilibru care sa aduca armonie in fiecare zi, iar organizarea este unul dintre secrete. Sa ne dam seama de ceea ce vrem sa facem si sa ne placa de noi si de viata pe care o traim.

2. Negativitatea si cei care au creat-o.

Exista oameni care nu ne acorda respectul pe care il meritam. Sa nu lasam pe nimeni sa ne schimbe in rau si sa nu permitem micilor incidente de zi cu zi sa devina o rutina din care sa nu mai iesim. Negativitatea poate fi uneori in jurul nostru, insa depinde de noi daca o lasam sa ne controleze viata sau nu.

3. Gandurile insensibile.

Sunt gandurile lipsite de compasiune pe care le avem, de multe ori, atunci cand suntem suparati sau nervosi si cand nu ne mai pasa de alte persoane sau cand luam totul extrem de personal. Sa ne amintim sa fim mereu mai draguti decat e necesar. Sa nu uitam ca primim ce oferim, chiar daca nu intotdeauna de la aceeasi persoana. Chiar si cuvintele care nu anunta o veste tocmai buna suna altfel atunci cand sunt spuse pe un ton amabil.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016