Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce te determina sa lucrezi eficient: motivatia sau echipa?

Tags: angajati motivati, spirit de munca in echipa, calitatile unui lider, rolul liderilor

Iata un lucru care te va surprinde: cei mai buni lideri nu incearca sa isi motiveze angajatii, atletii, studentii sau chiar copiii.
De fapt, acei oameni care ocupa pozitii de conducere ii incurajeaza pe cei care nu doresc sa aiba un job pentru o perioada mai lunga de timp. Cu toate acestea, cei care cunosc diferenta dinte motivare si lucru intr-o echipa coordonata de un lider, au creat o strategie putin diferita si anume: impactul lor asupra celor cu care intra in contact.

Pentru multi dintre noi diferenta dintre cele doua arata cam asa:

- Munca intr-o echipa coordonata de un lider: Situatia in care ai un exemplu consistent care te ajuta sa te ridici in orice circumstanta. Leadershipul este ceva extern.

- Motivatia: Cunoasterea interioara sau intelegerea care te face sa treci peste orice fel de situatie. Motivatia vine din interior.

Multi sunt de parere ca munca intr-o echipa coordonata de un anumit lider nu are nici o legatura cu incurajarea si sustinerea. Cel mai important este sa duci la bun sfarsit cerintele liderului. Mai mult decat atat, aceasta strategie actioneaza spre interior, astfel incat cei din echipa sa recunoasca abilitatea liderului de a-i motiva pe cei din echipa sa. Totul s-a dovedit a fi o iluzie in timp.

De exemplu, daca esti parinte, stii cat de important este sa iti motivezi copilul sa isi dea silinta sa invete cat mai bine, insa nu il poti coordona. Ii poti demonstra copilului tau ca indiferent de starea de sanatate sau de spirit trebuie sa ai puterea de a-ti face temele sau meseria, pentru ca in unele cazuri exista oameni care depind de tine si de munca ta. In situatii de acest tip nu poti face altceva decat sa ii explici copilului tau si sa ii dai exemple din viata de zi cu zi. Mai mult decat atat, ii poti da drept exemplu situatii prin care ai trecut si tu. Din pacate, acestea sunt cam toate alternativele pe care le ai, deoarece nu il poti coordona, dat fiind faptul ca nu poti fi langa el tot timpul.

Rolul liderilor este simplu. Cei mai buni dintre acestia sunt capabili sa iti ofere dorinta interioara pentru a rezolva toate problemele intalnite la birou sau in viata de zi cu zi. De asemenea, un lider bun este acela care este capabil sa iti dea nu numai sfaturi legate de locul de munca, ci si sfaturi despre viata personala si situatii pe care le poti intalni inclusiv pe strada.

Motivatia este personala, tine de fiecare dintre noi daca vrem sa facem un anumit lucru cu placere sau pentru simplul fapt ca trebuie sa il facem. De exemplu, in sport, este nevoie de un antrenor pentru a stii ce anume trebuie sa faci, insa motivatia tine de tine. Niciun antrenor sau lider din lume nu iti poate transmite pasiunea pentru un domeniu pe care nu l-ai placut niciodata.

O situatie ideala este aceea in care atat liderul, cat si motivatia ta interioara sunt de partea ta. Cine nu ar vrea sa aiba un lider exceptional, sa lucreze in domeniul care ii place si sa aiba motivatia necesara pentru a merge mai departe?


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016