Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Continua sa crezi in tine

Tags: dezvoltare personala, incredere, viitor, compromis

Inclin mai degraba sa cred ca, daca randunelele zboara intr-o zi foarte aproape de pamant, se schimba vremea. Iar asta nu e ceva ce imi amintesc fiindca am vazut intr-un documentar, ci fiindca am observat de-a lungul anilor cum acest obicei al lor confirma schimbarile bruste de temperatura din ziua urmatoare.
Am amintit de acest fapt fiindca in ultima perioada nu am mai stiut exact in ce sa cred. Atunci cand simti ca unele resurse au ajuns la final sau ca infrunti pentru prima data unele contexte, e greu nu doar sa te concentrezi sa iei decizia buna, ci sa mai ai si puterea de a crede ca vei lua decizia buna.

Nu stiu daca, atunci cand ne intrebam in ce credem daca, cel putin aparent, nu mai avem in ce crede, avem cu adevarat de ales. Nu ar trebui sa existe o singura optiune? Aceea de a crede in continuare, chiar daca in ceva invizibil, daca nu chiar inexistent in prezent?

Atunci cand in momentul de fata pot face prea putin, imi pun sperantele intr-un viitor apropiat in care lucrurile se potrivesc pentru ca pasul urmator, oricat de mic, sa fie posibil. Daca ceva din trecut nu mai pare, in lumina diminetii, la fel de bun, am grija ca pe viitor sa ma straduiesc mai mult.

Cand nu mai putem crede in situatii sau in oameni, trebuie sa continuam sa credem tot in noi. Exista momente in viata oricarui om cand isi va da seama ca este singurul care impartaseste o anumita viziune.

Esti pus atunci in fata unei situatii in care nu ai de ales. Trebuie sa continui sa crezi in tine si sa uiti ca, pentru prima oara, cei care pana atunci iti impartaseau opiniile, nu cred in aceleasi lucruri ca si tine. Si poate fi vorba de oameni dragi sau de oameni apropiati. E un lucru pe care poate initial il percepi ca pe un compromis fata de ei, insa e in realitate un adevar pe care ti-l datorezi tie.

Cineva a spus ca cea mai frumoasa creatie pe care o putem oferi lumii este propriul adevar. De multe ori, pentru acest adevar vei avea de infruntat controverse, vei vedea cum ramai singur in situatii in care pana nu demult erai inconjurat de prieteni.

Sunt sacrificii pe care le faci atunci cand ajungi sa crezi cu adevarat in ceea ce faci si in cine esti. Iar un adevar pe care ti-l intelegi, il accepti si il dezvolti te va face de o mie de ori mai puternic decat erai chiar si atunci cand in jurul tau se aflau alti oameni.

Atunci cand crezi ca nu mai ai in ce sa crezi, continua sa crezi in tine.  
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016