Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa cresti increderea in tine de la o zi la alta

Tags: dezvoltare personala, incredere, esec, invatare, riscuri

N-o sa va placa sfatul asta: sa faceti exact ceea ce, de regula, evitati fiindca nu va simtiti confortabil. Sa incepeti sa alergati cel putin din doua in doua zile. Sa renuntati la dulciuri. Sa aveti curajul de a incepe proiectul pe care pana acum l-ati amanat. Sa renuntati la frica. Sa faceti ceva ce momentan va sperie.
Cui i-ar placea sa-si ia brusc inima in dinti si sa faca exact acel lucru pentru care inca nu si-a adunat curajul sau de care nu se crede in stare? E un mic secret in toata povestea aceasta: e suficient un pas ca sa mai faceti inca unul.

Fiindca la fiecare pas o sa vedeti ca sunteti capabili de ceea ce acum ii credeti doar pe altii in stare. Nu pluteste un nor cu noroc deasupra lor fiindca si-au construit singuri imprejurari favorabile. Nu exista nori cu noroc, insa putem atrage soarele la fel de bine cum reusim uneori sa atragem ploaia, cel putin deasupra noastra.

Sigur, la inceput s-ar putea sa parem stangaci in ceea ce facem. O sa suportam cu greu privirile altora. O sa simtim ca ne judeca. Dar acest disconfort dispare. E inlocuit cu bucuria noastra de a vedea de ce suntem capabili in realitate. Si mai e inlocuit de succesele noastre care vor continua sa vina atata vreme cat noi continuam sa crestem, sa ne asumam riscuri in continuare, sa indraznim sa facem inca un pas si inca unul.

Ne construim astfel increderea in situatii in care suntem obligati sa ne depasim unele obstacole noi si de care poate nici nu stiam. Totul tine de hotararea noastra de a invata, de a ne adapta si de a creste.

Trebuie sa avem curajul de a incerca si sa renuntam la frica de esec. Si pentru esec exista solutii. Se spune ca e bine sa dam gres cat mai repede si des. Fiindca daca gresim de mai multe ori, inseamna ca am incercat de tot atatea ori. Si am devenit mai buni in ceea ce facem. Perseverenta e un avantaj.

A da gres inseamna a invata. Dam gres numai cand renuntam definitiv sa mai incercam, desi continuam sa pastram acea urma de indoiala ca poate totusi am fi reusit. Increderea in noi ne duce deja la jumatatea drumului catre obiectivul nostru final.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016