Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca lucrezi part-time iti distrugi cariera?

Tags: dezvoltare personala, job, part-time, salariu

Cei mai multi dintre noi suntem de parere ca un contract de munca part-time impiedica avansarea in cariera. Daca insa te misti destept, mai putin ore la serviciu nu trebuie sa insemne si mai putin succes.
Slujbele part-time sunt asociate traditional cu salariu mic, cu statut neimportant si cu lipsa de implicare. Dar multi apeleaza la aceasta forma de munca, fie pentru ca vor sa stea mai mult cu copiii acasa, fie ca prefera libertatea obtinuta sau considera ca asa fac mai usor tranzitia spre pensie.
 
Planifica-ti munca, astfel incat sa nu ai nici cel mai mic impact negativ asupra activitatii colegior. Planifica-ti timpul pentru a nu apela la colegi sa-ti termine sarcinile si ofera-le sprijin ori de cate ori ai ceva timp la dispozitie.
 
Pe urma, promoveaza-ti realizarile, participa la sedinte si contribuie activ la acestea. Trimite-le colegilor pe email stiri interesante din domeniu, pentru a fi cat mai vizibil si pentru a avea continuitate in munca si in relatia cu clientii.
 
Ofera-te voluntar sa te ocupi de un proiect, cum ar fi un newsletter saptamanal, care poate implica o ora, doua de lucru de acasa. Mentine legatura cu colegii. Iti ia 60 de secunde sa suni pe cineva sa intrebi despre o intalnire pe care ai ratat-o, insa rasplata va fi mult mai mare. Verifica-ti emailul si raspunde la mesaje. Este linistitor pentru echipa sa stie ca esti disponibil chiar daca nu esti acolo in fiecare zi.
 
Intalneste-te regulat cu seful direct pentru a-i spune ce ai mai facut. Daca nu-ti place sa te lauzi, fa echipa cu un coleg care-ti seamana si promovati-va reciproc.
 
Angajatii part-time trebuie sa-si defineasca rolul dintr-o alta perspectiva decat cea a unui job part-time. Ei trebuie sa identifice ce activitati aleg pentru a adauga valoare companiei si propriei cariere.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016