Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce e bine sa vrei sa fii concediat

Tags: dezvoltare personala, job, concediere, succes, afacere

Muncesti la o companie mare cu peste 500 de angajati? Atunci, cea mai buna speranta pentru viitorul tau si pentru companie este sa fii concediat. Pe bune. Citeste mai jos sa vezi si de ce.
Start-up-urile si afacerile mici tind sa fie mai agile si mai flexibile decat suratele lor mai mari, corporatiile. In timpul cursei de soareci pentru a creste si supravietui, fondatorii, patronii si angajatii sunt liberi sa-si asume riscuri, sa fie creativi, sa o rupa cu traditia si sa incerce orice ar putea ajuta afacerea sa aiba succes. Conteaza sa faci totul AZI, altfel s-ar putea sa nu mai existe niciun maine.
 
La companiile mari, nu mai vorbim de asa ceva. Corporatiile mari se concetreaza pe administrarea riscului si pe minimizarea efectelor negative. CEO-ul vrea sa creeze crestere si sa inoveze, dar isi stabileste misiunea de a nu pierde ceea ce au castigat deja. Exista, bineinteles, si exceptii: Apple, Google, Amazon si Disney sunt faimoase pentru ca forteaza limitele.
 
Tocmai de aceea, ca angajat, dorinta de a fi concediat te va evidentia, daca ai cu adevarat talent, iti va duce cariera si compania la nivelul urmator.
 
Orice afacere pentru care merita sa lucrezi isi doreste angajatii sa fie din cei care muta lucrurile. Iata cateva idei care pot schimba regulile jocului:
 
Fii diferit. Incepe cu putin si schimba plictisitorul scaun negru de birou cu o minge sau cu un fotoliu din acelea care-si schimba forma. Invita oamenii la pranz pentru a face brainstorming in jurul unei idei tari si incepe sa influentezi cultura companiei.
 
Incearca imposibilul. Daca ti se spune sa gasesti prospecti pentru noul produs al companiei, nu te opri acolo – fa si vanzarea. Chiar daca rolul ii revine altcuiva din echipa, arata ca nu te joci si ca poti vinde.
 
Cere-ti scuze. Lucrezi la un proiect care asteapta „aprobare”? De ce nu o iei tu inainte si faci ce trebuie, cerandu-ti mai tarziu scuze pentru impetuozitate? Care este cel mai rau lucru care se poate intampla? Sa fii concediat? Poate asta este impulsul de care ai nevoie pentru a incepe ceva nou, ceva al tau.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016