Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa zambesti azi

Tags: dezvoltare personala, zambet, fericire, oameni

Uneori, bucuria ta este sursa zambetului, dar alteori zambetul este sursa bucuriei. Oamenii de stiinta sunt de acord cu faptul ca un simplu zambet te poate transforma nu numai pe tine, dar si lumea din jurul tau.
Un studiu din 2009 efectuat in Marea Britanie a aratat ca persoanele care si-au pierdut abilitatea de a se incrunta din cauza injectarii cu Botox tind sa fie mai fericite. 
 
Zambetul este contagios, ne face mai atractivi, ne imbunatateste starea de spirit, ii influenteaza pozitiv pe cei care ne vad si ne poate lungi viata. 
 
Zambetul ne elibereaza de stres: Cand stai concentrat pe un gand negativ, substantele chimice eliberate de organism iti compromit imunitatea. Gandurile pozitive insa, cele care te fac sa zambesti, ajuta la declansarea neuropeptidelor care se iau la tranta cu stresul si, uneori, cu boala.
 
Zambetul este contagios: Cercetatorii din Suedia cred ca subconstientul ne controleaza direct muschii faciali. Au efectuat un studiu in cadrul carora participantilor li s-au aratat diverse poze fiind rugati sa aiba o expresie faciala contrara ideii prezentate in poza. Au descoperit ca expresiile faciale sunt o imitatie directa a ceea ce vad si ca este nevoie de efort constient pentru a schimba un zambet intr-o incruntare. Asa ca, daca le zambesti celorlalti, nici ei nu se vor putea abtine.
 
Zambetul alunga durerea: Cand zambesti, organismul elibereaza endorfine, neurotransmitatorul starii de bine care actioneaza si ca analgezice. Este 100% organic, mai bun ca Algocalminul si fara efecte secundare. Cum spunea bunica: “Zambeste, te vei simti mai bine”.
 
Zambetul te face atractiv: Si femeile, si barbatii sunt mai atrasi de oamenii care fac contact vizual si care zambesc.
 
Zambetul scade presiunea sangelui: Studiile arata xa zambetul scade tensiunea arteriala. Este usor sa ajuti pe cineva sa se relaxeze: spune o gluma sau ofera o imbratisare sincera.
 
Zambetul te ajuta sa pari mai increzator in fortele proprii: cand zambesti, oamenii te trateaza diferit. Esti vazut ca o persoana atragatoare, pe care poti conta, relaxata si sincera. Studiile arata ca firmele fac mai multi bani daca angajeaza oameni care zambesc adesea.
 
Te poti gandi la cinci lucruri pe care le poti face pentru ca cineva din jurul tau sa zambeasca?
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016