Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dezvoltare personala: Iubirea de sine are 5 chipuri

Tags: dezvoltare personala, iubire, chipuri ale iubiri, emotii, intuitia, ganduri negative, ganduri pozitive

Exista oare o reteta prin care sa ne oferim noua insine mai multa iubire? Citim despre nenumarate metode. Sa ne spunem dimineata, in fata oglinzii, ca ne iubim. Dar nu e ciudat? Sa ne adresam noua insine ca si cum am vorbi cu altcineva? Sa incercam sa ne convingem de un lucru pe care ar trebui sa-l simtim? Si cine este acel om? Vorbim cu omul din oglinda, vorbim cu noi si ne disociem fara sa ne dam seama. Uitam ca acea iubire nu ar trebui spusa unui chip din oglinda, ci unui Eu unic si constient.

Nu exista, intr-adevar, o reteta exacta, dar exista pasi, fapte si emotii sincere. Si fiindca tot am adus aminte de sinceritatea, aceasta este poate prima treapta pentru a ne apropia mai mult de noi: sa fim sinceri. Mai intai cu propriul Eu si sa ne intrebam ce ne dorim cu adevarat. "Eu vreau asta" si sa trecem la fapte. Fiindca nimic nu ne demonstreaza noua insine ca ne iubim decat faptele prin care ne indeplinim visele si incepem sa mergem pe un drum care ne va rasplati la fiecare pas cu fericire, implinire si iubire.

Nu o sa ne oferim iubire daca stam pe canapea si ne pare rau pentru kilogramele acumulate. O viata plina de iubire inseamna o viata sanatoasa, inseamna miscare, hrana de buna calitate (atentie, hrana de buna calitate nu este obligatoriu si cea mai scumpa), odihna si activitatile pe care sa le facem pentru noi. Acesta este primul chip al iubirii: cel fizic.

Iubirea mentala este cea care se construieste la nivelul psihicului prin liniste, meditatie, momente de pauza in care ne dam seama ca ne putem desprinde de acele ganduri negative, ca ele nu ne reprezinta si ca, ce e mai important, nu ne tin captivi fiindca le putem da drumul, le putem alunga si le putem inlocui cu ganduri pozitive.

Iubirea de timp emotional e cea prin care acceptam, iubim, ne exprimam cu maturitate, onestitate si autenticitate, este cea care ne permite sa vedem dincolo de emotii si care ne ajuta sa ne ascultam intuitia.

Iubirea spirituala nu se indeparteaza foarte mult de intuitie. Stiu multi oameni de succes, impliniti si cu o viata fericita care spun acelasi lucru: pentru a reusi, trebuie sa crezi in tine, dar si in ceva mai mare decat tine. Energia vietii este o forta mai mare decat noi in care putem crede fiindca viata nu ne este impotriva, ci ne sprijina atunci cand ne deschidem inima cu adevarat.

In al cincilea rand, ultima, dar cea mai importanta fata a iubirii este iubirea insasi. O iubire care se regaseste deja in noi si in toti ceilalti si care nu poate fi impartita pe bucati, cuantificata sau oferita in mai multe portii. Este iubirea pe care o avem deja si cea care ne poate ajuta sa ajungem acolo unde ne dorim dupa ce nu uitam sa ne intrebam ce ne dorim cu adevarat, ce credem ca ne-ar implini si dupa ce aflam si raspunsul. Un raspuns care, nu de putine ori, vine dupa mai multe incercari pe care va trebui sa le facem pentru a ajunge, peste un timp, exact in locul in care trebuie sa fim.

Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016